De 10 best gelezen overnameberichten van 2023

De 10 best gelezen overnameberichten van 2023

Wie is de koper? Wat is er precies overgenomen? Wat gebeurt er met de medewerkers? In 2023 trokken overnameberichten veel lezers op AMweb. Ook andere artikelen die iets met de consolidatie te maken hadden, werden gretig gelezen. Dit zijn de tien topscoorders van het afgelopen jaar.

1. Waarom RegioBank altijd nee zegt als Veldsink of Söderberg de koper is
RegioBank-directeur Rein Wispelweij reageert op het geluid dat onder meer Veldsink, Söderberg & Partners en Alpina geen RegioBank-kantoren meer over zouden mogen nemen.

2. Familiebedrijf Geerts neemt Braaksma over
Het Oosterhoutse adviesbedrijf Geerts Financiële Dienstverleners breidt uit op hypothekengebied met de overname van Braaksma Hypotheken & Verzekeringen.

3. Veldsink Advies meldt reeks overnames
Veldsink Advies meldde begin januari alle overnames die het bedrijf in 2022 had gedaan. Dit jaar was de verwachting dat Veldsink naar negentig vestigingen zou doorgroeien. Een blik op het aantal vestigingen dat op de website van Veldsink staat vermeld leert dat deze verwachting is uitgekomen.

4. De Goudse en Nh1816 werken aan gezamenlijk overnamefonds voor intermediairs
De Goudse en Nh1816 kondigden als tegenwicht tegen de vele private equity-overnames een gezamenlijk fonds aan om onderlinge overnames en samenwerkings-initiatieven van onafhankelijke intermediairs te financieren.

5. Klap lijft twee nieuwe advieskantoren in
Verzekeringsmakelaar Klap kocht RR Schadeverzekeringen en SB Groep. Sinds begin dit jaar is Klap onderdeel van de Britse Ardonagh Group.

6. Quintes voegt twee advieskantoren toe aan de groep
Ook Quintes bleef het afgelopen jaar op overnamepad. In augustus werd bekend dat advieskantoor Appel & Beers en de pensioenadviseurs van Buiting & Hurkmans aan de groep werden toegevoegd.

7. Licent-kantoren gaan samen in 'uniek' bedrijf
Een interview met Licent-cfo Frans Kemper over de totstandkoming van Coöperatie Licent als één bedrijf. De meeste leden van de coöperatie verkochten hun kantoor aan een nieuw opgerichte holding en werden met terugwerkende kracht tot 1 januari 2022 mede-eigenaar van de nieuwe organisatie.

8. Aon verkoopt particuliere verzekeringen in Nederland aan private equity
Op de valreep van 2023 vond Aon een koper voor de particuliere verzekerings- en volmachtactiviteiten (Affinity en MGA) in Nederland. Het betreft private-equitypartij BlackFin Capital Partners, dat ook een meerderheidsaandeel heeft in de Blauwtrust Groep, het moederbedrijf van De Hypotheker.

9. Ardonagh neemt Klap over
Klap Verzekeringsmakelaar werd overgenomen door de Ardonagh Group. De Britse verzekeringsmakelaar nam vorig jaar al de in Amsterdam gevestigde Léons Groep over.

10. Gardenier ambieert koopstrategie met verkochte Aon-tak: 'Nog krachtiger worden'
Een interview met Aons volmachtdirecteur Ron Gardenier en ceo Leonique van Houwelingen over de verkoop van de Nederlandse particuliere verzekeringsactiviteiten aan private-equitypartij BlackFin Capital Partners.

Ook veel gelezen:

Alexandra Meijer

Alexandra Meijer

Redacteur AM