nieuws

NN Group snijdt fors in de kosten

Branche 5023

NN Group wil eind 2020 haar kosten structureel met € 350 mln op jaar basis hebben verlaagd. Dit heeft CEO Lard Friese bekend gemaakt voor de start van een investeerdersbijeenkomst. Met name de aankoop van Delta Lloyd maakt kostenbesparingen mogelijk.

NN Group snijdt fors in de kosten

Friese (foto) stelt dat er sinds de afronding van de acquisitie in het tweede kwartaal van 2017 een goede start is gemaakt met de integratie van Delta Lloyd in NN Group. “We verwachten dat de integratie kostensynergieën zal opleveren, waardoor we de efficiëntie verder kunnen verbeteren”, aldus Friese. Het moet leiden tot een jaarlijkse kostenbesparing van 350 miljoen euro, waarvan de helft eind volgend jaar moeten zijn gerealiseerd. Eind 2020 moet de kostenbasis dan zijn teruggebracht tot € 1.675 mln.

Jaarlijkse groei

Het gecombineerde verzekeringsbedrijf mikt op een jaarlijkse groei van gemiddeld 5-7% van het operationele resultaat (voor belasting) op middellange termijn. Het nieuwe NN Group moet in de visie van Friese een toonaangevend verzekerings- en pensioenbedrijf op de Nederlandse markt worden met een sterke aanwezigheid in België en een aantrekkelijke propositie in vermogensbeheer en bankzaken.

Meerjarig proces

Friese: “De integratie van de twee bedrijven zal een meerjarig proces zijn. De combinatie van de activiteiten bij de vermogensbeheerder, de bank, de Belgische bedrijven en het hoofdkantoor zou tegen het einde van 2018 grotendeels voltooid moeten zijn. De integratie van de Nederlandse eenheden leven en niet-leven is complexer en zal tegen 2020 worden voltooid.”

Juridische fusies

Met het oog op goedkeuring door toezichthouders wil NN Group de juridische fusies van het vermogensbeheer van NN en Delta Lloyd en bankentiteiten in 2018 voltooien. Een jaar later moet dit het geval zijn voor de leven- en schadebedrijven van NN en Delta Lloyd.

Reageer op dit artikel