De 10 populairste artikelen over het intermediair: consolidatie blijft hot topic

De 10 populairste artikelen over het intermediair: consolidatie blijft hot topic

Ook in 2023 liet het intermediair zich als een dynamische markt zien. Er werden onder meer weer veel overnames gedaan en dat zorgde voor de nodige berichtgeving. Nieuwsartikelen, achtergrondverhalen en interviews: dit zijn de 10 best gelezen intermediairberichten van 2023.

1. Oosterbaan (DFO) waarschuwt: Quintes en Heilbron zijn bezig aan piramidespel
Tijdens zijn nieuwjaarslezing voor assurantieclub EFD Noord uitte DFO-directeur Jurjen Oosterbaan grote bedenkingen over de ontwikkelingen bij de opkopers in de sector. 'De Slag bij Tolbert' schreef hij later over de ophef die zijn lezing veroorzaakte.

2. 'Aon wil particulier deel UMG-portefeuilles dit jaar verkopen'
Verschillende bronnen uit de markt lieten AM afgelopen zomer weten dat Aon het particuliere deel van de UMG-portefeuilles voor het einde van het jaar wilde verkopen. En dat lukte in december.

3. Waarom RegioBank altijd nee zegt als Veldsink of Söderberg de koper is
RegioBank-directeur Rein Wispelweij reageert op het geluid dat onder meer Veldsink, Söderberg & Partners en Alpina geen RegioBank-kantoren meer over zouden morgen nemen.

4. Familiebedrijf Geerts neemt Braaksma over
Het Oosterhoutse adviesbedrijf Geerts Financiële Dienstverleners breidt uit op hypothekengebied met de overname van Braaksma Hypotheken & Verzekeringen.

5. Veldsink Advies meldt reeks overnames
Veldsink Advies meldde begin januari alle overnames die bedrijf in 2022 had gedaan. Dit jaar was de verwachting dat Veldsink naar negentig vestigingen zou groeien.

6. De Goudse en Nh1816 werken aan gezamenlijk overnamefonds voor intermediairs
De Goudse en Nh1816 kondigden als tegenwicht tegen private equity-overnames een gezamenlijk fonds aan om onderlinge overnames en samenwerkingsinitiatieven van onafhankelijk intermediairs te financieren.

7. Rabobank recht de rug: 'De bankiers hebben weer vertrouwen in verzekeringen'
Een interview met directeur Verzekeren bij Rabobank, Michiel van der Zant. Hij blikt onder meer terug op hoe Rabobank zich de afgelopen jaren op verzekeringsgebied heeft ontwikkeld.

8. Tussenpersoon leest polis niet goed door en draait op voor schade van 3,5 ton
Lees hoe een slordige adviseur een schade van ruim 340.000 euro moet vergoeden aan een klant die te maken kreeg met waterschade aan zijn pand.

9. Dit is de AM top 10 grootste intermediairbedrijven
De AM top 100 intermediair 2023. Met enkele opmerkelijke verschuivingen, twee nieuwe binnenkomers en de verdwijning van een illustere naam.

10. Quintes voegt twee advieskantoren toe aan de groep
Ook Quintes bleef het afgelopen jaar op overnamepad. In augustus werd bekend dat advieskantoor Appel & Beers en de pensioenadviseurs van Buiting & Hurkmans aan de groep werden toegevoegd.

Ook veel gelezen:

Alexandra Meijer

Alexandra Meijer

Redacteur AM