nieuws

Tot 200 miljoen euro schade door met asbest vervuild grit

Schade 964

Onderhoudsbedrijven gaan minstens tussen de 160 en 200 euro miljoen schade lijden door het schandaal met het door asbest vervuilde straalgrit.  Okke Spruijt, directeur van brancheorganisatie Koninklijke OnderhoudNL maakte dit zaterdagavond bekend bij EenVandaag. Het gewraakte straalmiddel werd aan zo’n 140 onderhoudsbedrijven in Nederland geleverd. 

Tot 200 miljoen euro schade door met asbest vervuild grit

Begin vorige maand maakt het Papendrechtse bedrijf Sibelco bekend dat het asbest had aangetroffen in het straalmiddel Eurogrit. Silbelco riep het grit terug en adviseerde het niet meer te gebruiken. Uit nader onderzoek bleek dit al in ruime  mate te zijn gebeurd, onder meer bij onderhoud aan de Willemsbrug  in Rotterdam en bij Tata Steel in IJmuiden.

Werk ligt stil

Directeur Okke Spruijt van OnderhoudNL gaat uit van een schade van 160 tot  200 miljoen euro, een bedrag dat volgens hem nog verder op kan lopen als de loondoorbetaling aan de werknemers van onderhoudsbedrijven wordt meegerekend. Bij veel van deze bedrijven ligt er werk stil door het asbestschandaal.

Reageer op dit artikel