nieuws

Pensioenproducten Delta Lloyd, Be Frank en Zwitserleven krijgen 5 sterren

Pensioen 2525

Pensioenproducten Delta Lloyd, Be Frank en Zwitserleven krijgen 5 sterren

Pensioenproducten voor het MKB van Delta Lloyd, BeFrank en Zwitserleven krijgen een 5-sterren rating van MoneyView in de Special Edition. MoneyView vergeleek tien pensioenproducten op basis van in totaal 57 voorwaarden, kenmerken en mogelijkheden. Verder zijn 44 werknemersbestanden doorgerekend.

Op basis van deze berekeningen is de productrating ‘Prijs’ bepaald, die in twee categorieën uiteenvalt. Er is niet alleen gekeken naar de producten die de werkgever het minste kosten, maar ook naar de producten die de werknemers het meeste opleveren. In deze categorie “Prijs’ biedt de Neutrale Lifecycle Ambitieus van BeFrank van alle onderzochte lifecycles de hoogste voorbeeldkapitalen op pensioendatum. Dit komt voornamelijk doordat deze lifecycle in passief beheerde fondsen belegt en daardoor relatief lage fondskosten kent.

Werkgeverslasten

Bij het onderdeel ‘Werkgeverslasten’ is gekeken naar de lasten voor de werkgever, bestaande uit de beschikbare premie, eenmalige aanvangskosten, maandelijkse/jaarlijkse uitvoeringskosten en premies voor partnerpensioen, wezenpensioen en premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid. Het Delta Lloyd Persoonlijk Pensioen Plan bleek bij 39 van de 44 vergelijkingen de goedkoopste aanbieder te zijn voor de werkgever.

Voorwaarden

Bij het onderdeel ‘Voorwaarden’ zijn 57 kenmerken meegenomen uit de MoneyView ProductManager, waarbij de producten zijn beoordeeld op basis van acceptatiecriteria, premiemogelijkheden, (online) communicatiemogelijkheden, nabestaandendekkingen, arbeidsongeschiktheidsdekkingen, beleggingsmogelijkheden en (incidentele) kosten. Bij het bepalen van deze rating zijn alleen producten meegenomen die ook zijn opgenomen in MoneyView Collectief Pensioen. Het Zwitserleven PPI Nu Pensioen haalt op basis van de 57 meegenomen kenmerken de hoogste score.

Doorbeleggen en variabel pensioen

De Special Edition besteedt ook aandacht aan het thema ‘doorbeleggen na pensioendatum, waarvan duidelijk wordt dat er zeer grote verschillen zijn in de manier waarop aanbieders de beleggingen inrichten die de klant zicht moeten bieden op een zo optimaal mogelijke verhouding tussen de kans op een hogere opbrengst en het risico op verleis van een deel van het pensioenkapitaal. Ook staat deze editie stil bij de meeste actuele productontwikkeling in pensioenland, het Variabel pensioen. De uitkeringen van de verschillende producten zij in een aantal scenario’s naast elkaar gezet.

Lees hier de volledige editie van de MoneyView Special Edition Pensioenen

 

Reageer op dit artikel