nieuws

Aegon verkoopt Midden-Europese activiteiten aan NN

Branche 1363

Aegon verkoopt zijn bedrijven in Tsjechië en Slowakije voor € 155 miljoen aan NN Group. Dit heeft de verzekeraar vanmorgen bekend gemaakt bij de presentatie van haar halfjaarcijfers. De transactie is in lijn met Aegon’s strategische doelstelling om zijn bedrijfsactiviteiten en de allocatie van kapitaal binnen de onderneming te optimaliseren. NN ziet de activiteiten in de voormalige federale republiek als een mooie groeikans. 

Aegon verkoopt Midden-Europese activiteiten aan NN

De verzekeringsbedrijven van -nu nog- Aegon in Tsjechië en Slowakije bieden voornamelijk beleggingsverzekeringen aan, naast overlijdensrisicoverzekeringen en aanvullende productopties. In Slowakije worden tevens pensioenoplossingen aangeboden. De onderliggende winst vóór belastingen van beide bedrijven gezamenlijk kwam in 2017 uit op € 16 miljoen.

Belangrijkste markten

“Deze verkoop betekent een verdere rationalisatie van onze internationale activiteiten waardoor we ons nog beter kunnen richten op onze belangrijkste markten,” aldus Alex Wynaendts, CEO van Aegon. “De transactie garandeert dat de dienstverlening aan klanten wordt voortgezet, biedt werknemers nieuwe kansen en is in het belang van onze aandeelhouders.”

Mooie kans

Ook NN-topman Lard Friese toonde zich bij de presentatie van ‘zijn’ kwartaal- en halfjaarcijfers in zijn nopjes met de overname. “In lijn met onze strategie beschouwen we dit als een mooie kans om onze aanwezigheid in twee aantrekkelijke markten te vergroten”, aldus Friese.

De overname is onder voorbehoud van toestemming van de toezichthouders en moet in het eerste kwartaal van 2019 worden afgerond.

Reageer op dit artikel