nieuws

Axa haalt fintech Fixico naar België

Schade 715

Axa haalt fintech Fixico naar België

De Nederlandse fintech Fixico, gaat Belgische klanten van de Franse verzekeraar Axa helpen met het regelen van hun autoschade. Dit meldt het Financieele Dagblad. Een proef met schademeldingen in de regio Antwerpen pakte succesvol uit, zodat de samenwerking nu wordt uitgebreid.

Via de app van  Fixico kunnen consumenten met foto’s en een beschrijving van de schade een herstelverzoek indienen. Volgens het FD hebben 250 Belgische schadeherstellers zich bij het  initiatief  aangesloten. Zij ontvangen automatisch een offerteverzoek voor een reparatie en kunnen vervolgens een prijsopgave  doen.

Binnen het  eigen risico

Deze werkwijze is specifiek interessant als de verzekerde alleen WA-gedekt is of als de schade binnen het eigen risico valt, maar de verzekerde toch voor eigen rekening zijn auto wil laten repareren. Volgens Axa gaat het daarbij jaarlijks om ongeveer 125.000 schademeldingen onder Axa-verzekerden.

Openclaims

Fixico is niet het enige jonge Nederlandse bedrijf dat autoschade ‘veilt’. Medio april won Openclaims de NVGA am: innovatieprijs voor WA Connect, een platform waarop WA-schades geveild kunnen worden met daaraan gekoppeld een verhaalservice. Openclaims richt zich met haar platform nadrukkelijk op de volmachtmarkt.

 

Reageer op dit artikel