nieuws

Openclaims wint NVGA am: Innovatieprijs

Branche 1216

Openclaims wint NVGA am: Innovatieprijs
Utrecht 18-04-2018 Uitreiking AM Innovatieprijs Foto Raphael Drent, Tiel.

Op het NVGA-congres is woensdagmiddag de NVGA am: Innovatieprijs uitgereikt aan Openclaims. Het initiatief van Lex Orie brengt met WA Connect een schadeveiling en een verhaalservice in één op de markt.

De uitslag werd bekendgemaakt door IBM-robot CASper, waarna Orie de prijs ontving handen van juryleden Jorg Roodbeen (bestuurslid NVGA) en Jannie
Benedictus (hoofdredacteur Assurantie Magazine). WA Connect helpt klanten van volmachtbedrijven en verzekeraars bij het goed verhalen van de schade en bij het reduceren van de schadelast, die volgens Openclaims met minimaal 30% kan worden teruggedrongen.

Lef

Volgens de jury lost de winnende innovatie één van de belangrijkste problemen uit de markt op en is de innovatie écht in het belang van de eindklant. “De
innovatie getuigt van lef en gaat in tegen de gevestigde orde. De winnaar is een geduchte concurrent voor schadenetwerken van verzekeraars.”
“De essentie van ons concept is een lagere schadelast voor verzekeraars en een mooie, korte customer journey voor de klant”, vertelde Orie eerder in een toelichting op WA Connect.

De NVGA AM Innovatieprijs is bedoeld ter bevordering van de kracht van het volmachtkanaal. De prijs bestaat uit een eervolle vermelding, publieke waardering en positieve publiciteit. De overige genomineerden waren Bugs Business (met Imago Designer), C-Profiel (met Adviesportaal) en Postex (met Intermediairmodule).

Reageer op dit artikel