nieuws

Independer: ‘WA-premies blijven stijgen in 2018’

Schade 1358

Independer: ‘WA-premies blijven stijgen in 2018’

Door een stijgend aantal schades en veranderende wetgeving – het wetsvoorstel affectieschade – zullen de premies voor WA-verzekeringen in 2018 opnieuw omhoog gaan. Dat voorspelt Suzan Samson van Independer in een blog op de vergelijkingssite.

“Heel veel autobezitters krijgen straks een brief op de mat met daarin een premieverhoging”, voorziet Samson. Volgens haar claimen mensen steeds meer en duurdere schades. Vooral de letselschades lopen in de papieren, zegt ze in een blog. Ook wijst ze op de dure elektronica in steeds meer auto’s en de mondigheid van verzekerden. “Ze weten beter dan vroeger wat ze kunnen verhalen.”

Affectieschade

Veranderende wetgeving kan ervoor zorgen dat de WA-premies verder omhoog gaan. Samson noemt het wetsvoorstel dat regelt dat nabestaanden een vergoeding kunnen krijgen voor affectieschade. Dit ligt momenteel in de Eerste Kamer, de Tweede Kamer heeft er al mee ingestemd. Verzekeraars zijn blij met dit voorstel, maar plaatsten eerder wel kanttekeningen. Zo dreigt volgens het Verbond de letselschadelast voor autoverzekeraars minimaal 3% toe te nemen ten opzichte van 2014.

Independer refereert in de blog verder naar de visie van DNB op de autoverzekeringsmarkt. De toezichthouder hamert er al een tijdje op dat verzekeraars niet op de huidige weg door kunnen gaan. De markt voor WA-verzekeringen raakt in een steeds dieper dal. Om daar uit te komen, moet gesneden worden in de kosten en moeten premies omhoog.

Reageer op dit artikel