nieuws

Insurtech schakelt dekking reisverzekering in via GPS-signaal mobiel

Schade 1035

De Londense insurtech Revolut heeft vandaag een reisverzekering gelanceerd waarbij de dekking automatisch wordt ingeschakeld als de verzekerde in het buitenland is. De verzekeraar maakt daarvoor gebruik van de GPS-gegevens van de mobiele telefoon van de klant. Die betaalt per dag.

Insurtech schakelt dekking reisverzekering in via GPS-signaal mobiel

Volgens online bank Revolut is hun reisverzekering de eerste waarbij de telefoon van klanten er automatisch voor zorgt dat dekking aan of uit wordt gezet. Daarvoor moet wel de locatieservice aan staan. De fintech bracht eerder een betaal-app op de markt waarmee het bedrijf de concurrentie zoekt met traditionele banken.

Bagage uitgesloten

De kosten voor de reisverzekeringen bedragen £ 0,99 per dag dat de klant in het buitenland is. Er zit bovendien een maximum aan van £30 , zodat iemand nooit meer betaalt dan de kosten van een doorlopende reisverzekering.

Overigens zijn alleen medische kosten (inclusief tandarts) gedekt op de polis. Bagage is uitgesloten van dekking. Ook is er geen annuleringsverzekering in opgenomen.

Reageer op dit artikel