nieuws

CEO Quantum Leben: ‘Edward Hollander speelt geen rol in dit bedrijf’

Financiële planning 2509

Edward Hollander speelt geen rol in Quantum Leben of TAF. Dit zegt Quantum Leben CEO Martin Kampik naar aanleiding van publicaties in Quote en op amweb. Ook ontkent hij bij Quantum Leben te zijn aangesteld door de Liechtensteinse toezichthouder FMA.

CEO Quantum Leben: ‘Edward Hollander speelt geen rol in dit bedrijf’

Eerder vandaag berichtte amweb naar aanleiding van de vermelding van Edward Hollander in de Quote500 dat hij nog steeds een dikke vinger in de pap zou hebben bij Quantum Leben. Ook zou TAF te koop staan. Volgens een tipgever zou de Liechtensteinse toezichthouder bovendien Martin Kampik als CEO bij Quantum Leben hebben aangesteld om ‘orde op zaken stellen.’

Zelfstandig aangezocht

Volgens Kampik is geen van beiden waar. “Ik ben zelfstandig aangezocht door de board of directors van Quantum Leben en verkozen tot CEO. Daarbij speelt waarschijnlijk een rol dat ik binnen de kleine financiële wereld in Liechtenstein bekend sta als een ervaren en professionele manager. De bekwaamheidstoets voor deze functie heb ik gehaald. Ik was een bekende van de FMA omdat ik ook voor een van de concurrenten van Quantum Leben heb gewerkt.”

Een keer ontmoet

Van enige maatregelen van de FMA ten aanzien van de verzekeraar is volgens hem geen sprake. Van een grote rol van Edward Hollander binnen Quantum Leben of TAF evenmin. “Hij speelt geen rol binnen dit bedrijf. Ik wist dat Edward de broer van Nicole is en dat hij parttime wat voor TAF doet. Ik heb hem een keer ontmoet toen ik tot het bedrijf toetrad en bij een bezoek aan TAF door zijn zus aan hem werd voorgesteld.”

Aard van de relatie

Hij erkent dat Cantera Beheer een “significante aandeelhouder” is van Quantum Leben en dat Sandra Hollander-Franco, de vrouw van Edward, die directeur is van Cantera. “Over de aard van de relatie tussen Sandra en haar man kan ik niets zeggen. Ik wil vooral bij de feiten blijven. Hij speelt geen enkele rol in dit bedrijf.”

 

Reageer op dit artikel