nieuws

Brand New Day wordt pensioenbank

Pensioen 1912

Brand New Day wordt pensioenbank

Levensverzekeraar Brand New Day neemt de bankactiviteiten van Allianz Nederland over en betreedt de markt als pensioenbank. De Nederlandsche Bank heeft het bedrijf een bankvergunning gegeven. Brand New Day richt zich op particulieren en bedrijven met zowel collectieve pensioenen als spaarproducten voor consumenten, een zzp-pensioenrekening voor zelfstandigen en een pensioenproduct voor dga’s.

De 40.000 klanten van Allianz Nederland Asset Management worden omgezet naar Brand New Day. Door die overname stijgt het toevertrouwde vermogen van Brand New Day met €500 miljoen naar €2,2 miljard. In totaal komt het klantenbestand van Brand New Day hiermee op 200.000.

Pensioenopbouw in eigen hand

“Je kunt de krant niet openslaan of het gaat over pensioen. Het bewustzijn dat je zelf moet zorgen dat je later een goed pensioen hebt, neemt door de terugtrekkende overheid en snelle vergrijzing enorm toe”, vertelt directeur Kalo Bagijn over de motieven om in pensioenen te gaan. “Door slimme technologie en robo-advice willen wij consumenten helpen om hun totale pensioenopbouw in eigen hand te nemen. Waar de concurrentie in transitie is naar een digitale omgeving, is Brand New Day vanaf dag één een volledige online financial die het bijbehorende kostenvoordeel doorgeeft aan de klant. ”

Collectief, zzp’ers en dga’s

Brand New Day begint twee nieuwe spaarproducten voor particulieren: een gewone spaarrekening en een spaarproduct met direct ingaande lijfrente. De bank/verzekeraar biedt al een collectief pensioen met vijf losse modules waarmee bedrijven het pensioen voor hun medewerkers naar hun eigen wensen kunnen invullen. Daarnaast heeft de pensioenbank individuele pensioenproducten: ‘banksparen door te beleggen’ voor pensioen, een pensioenrekening voor zzp’ers en een pensioenproduct voor directeur-grootaandeelhouders (dga).

Voor de oprichters van Brand New Day, Kalo Bagijn (foto) en Thierry Schaap, is het de tweede keer dat ze een bankvergunning van DNB krijgen. In 2003 stonden ze aan de basis van BinckBank. Bijzonder zeggen ze zelf, want in de laatste twee decennia zijn slechts zes nieuwe bankvergunningen verleend.

Reageer op dit artikel