nieuws

Interview met Pieter van Tuinen van Van Bruggen Adviesgroep

Financiële planning 1467

Pieter van Tuinen lijkt de te kloppen man in hypotheekland. Waar andere hypotheekketens in de etalage worden gezet, timmert zijn Van Bruggen
Adviesgroep nog altijd op eigen kracht aan de weg en wordt er gespeculeerd over zijn rol als overnemende partij. Dat zijn alomtegenwoordigheid wel eens wat wrevel wekt in de branche, is hem bekend. “Dat zij zo. Van Bruggen draait echt niet alleen om mij”, zegt hij een interview in Assurantie Magazine 34.

Interview met Pieter van Tuinen van Van Bruggen Adviesgroep
Pieter van Tuinen, directeur en eigenaar Van Bruggen Adviesgroep

Van Bruggen Adviesgroep lijkt steeds meer op the last man standing onder de grote hypotheekadviesketens. Nog voor de recente zomervakantie zwollen de geruchten aan dat CMIS (De Hypotheekshop en Huis & Hypotheek) en marktleider De Hypotheker te koop zouden staan. De eerste partij bevestigde het, de Hypotheker ontkende en stelde dat er alleen sprake was van een periodieke oriëntatie op de toekomst van de onderneming. In diezelfde periode maakte ook Mister Hypotheek Visie Anton vanden Bol bekend te zoeken naar een nieuwe moeder voor zijn kind.

Dikke kop

De naam van Van Tuinen kwam direct naar boven als potentiële koper van (delen) van de hypotheekwinkels. Hij bevestigde in alle openheid ervoor benaderd te zijn, wat hem op kritiek van sommige lezer van am:web kwam te staan. Van Tuinen zou uit ijdelheid de sores bij de buren gebruiken om het blazoen van zijn eigen bedrijf  op te poetsen.

“Als ik wakker moet liggen van wat mensen van mij vinden, zou ik geen nacht meer slapen. De een vindt het leuk om je op televisie te zien, de ander zegt alleen maar dat je een dikke kop hebt gekregen. Natuurlijk word je niet rechtstreeks door partijen benaderd of je hen wilt overnemen. Maar er is wel degelijk door M & A consultants gepolst of ik eventueel interesse zou hebben. Dat ligt ook voor de hand als je kijkt waar er eventueel mogelijkheden liggen om te consolideren.”

Kwalitatieve groei

Interesse is er aan zijn kant ook wel, al ligt het spel in zijn beleving nu een beetje stil. “Van Bruggen Adviesgroep groeit de laatste jaren autonoom qua franchisenemers en de omzetgroei is hoger dan de groei van de markt. Groei alleen is voor Van Bruggen Adviesgroep geen doel op zich. We willen kwalitatieve groei. Wel zou een overname mogelijkheden kunnen bieden als je productie van een derde partij kunt aanschuiven bij een centrale organisatie die al lean and mean is. Het voordeel zit dan met name in kostensynergie. Niets ten nadele van de prestaties van onze concurrenten, maar qua efficiency hebben wij een enorme voorsprong.”

am:bundel hypotheken
Het hele interview met Pieter van Tuinen lezen? Download dan onze gratis bundel over hypotheken, met verhalen die eerder verschenen in AM34. Daarin naast Van Tuinen:
– De positie van starters op de woningmarkt;
– Hidde Coebergh (ING), Wytzejan de Jong (De Hypotheker) en Sander de Loo (Zorgeloosch) over ontwikkelingen in het hypotheekproces;
– Hoe voorkom je verkeerd advies bij oversluiten eigenwoningschuld met aflossingsverplichting.

Reageer op dit artikel