nieuws

Ruim driekwart slaagt voor eerste bijzonder examen

Branche 1106

In de eerste ronde met bijzondere examens, bedoeld om een verlopen adviesbevoegdheid te herstellen, werd 77,4% met een voldoende afgesloten. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD).

Ruim driekwart slaagt voor eerste bijzonder examen

De belangstelling voor het bijzonder examen bleek drie weken geleden al niet groot. Slechts 39 adviseurs die hun PE-examens niet hadden gehaald, meldden zich voor deze ontsnappingsroute aan. Niet iedereen daarvan kwam uiteindelijk opdagen, want in de examenweek zijn 31 examens afgelegd voor 7 verschillende beroepskwalificaties.

De 31 afgelegde examens leverden 24 keer een voldoende op, een slagingspercentage van 77,4%. Consumptief Krediet (8 bijzondere examens), Schade Zakelijk (2 examens) en Pensioen (1 examens) haalden een 100%-score. Voor Hypothecair Krediet werden de meeste bijzondere examens afgelegd: 9, waarvan 5 succesvol.

PE-examens

In de eerste drie maanden van de nieuwe PE-periode (april, mei en juni) maakten adviseurs al bijna 1.400 examens. Het slagingspercentage lag op 86,6%. De huidige PE-periode loopt tot 31 maart 2022.

Ook werden ruim 6.500 initiële examens afgelegd in het afgelopen kwartaal. Zes op de tien kandidaten slaagden.

Dit bericht is aangepast op 15 juli 2019 na een rectificatie van het CDFD.

Reageer op dit artikel