nieuws

Concordia de Keizer neemt Finance & Insurance over

Branche 2712

Concordia de Keizer neemt Finance & Insurance over

Ecclesia Gruppe, moederbedrijf van de Rotterdamse verzekeringsmakelaar Concordia de Keizer is sinds gisteren de nieuwe eigenaar van de Amsterdamse branchegenoot Finance & Insurance. De overname past in de strategie van Concordia de Keizer om haar klanten op alle gebieden te kunnen adviseren. De overnamesom voor het meerderheidsbelang is niet bekend gemaakt. 

Finance & Insurance is een van de grootste specialty brokers op het gebied van kredietverzekeringen in Nederland. Met haar team van 23 specialisten richt Finance & Insurance zich op middelgrote, grote en internationale ondernemingen. De Amsterdamse kredietmakelaar is de Nederlandse vertegenwoordiger van International Credit Brokers Alliance (ICBA), het  internationale netwerk op het gebied van kredietverzekering en credit management.

‘Logische stap’

Harry Kampschöer van Concordia de Keizer ziet de overname als ‘een logische stap’ voorwaarts. “Concordia de Keizer heeft al jaren een exclusieve samenwerking met Finance & Insurance. Finance & Insurance heeft niet alleen zeer specialistische kennis op het gebied van kredietverzekeringen maar ook in advisering van working capital financieringen en corporate finance. De overname zal gaan leiden tot een complete combinatie van diensten, waardoor wij onze klanten nog beter kunnen bedienen.”

Eigen naam en identiteit

Door de overname zijn in totaal zo’n 125 medewerkers werkzaam bij Concordia de Keizer, behorend tot de top 10 van internationale beursmakelaars in Nederland, en Finance & Insurance. Deze zullen werkzaam blijven op de verschillende locaties in Rotterdam en Amsterdam. Finance & Insurance blijft onder haar eigen naam opereren in de hoofdstad. De huidige directieleden hebben zich gecommitteerd om meerjarig binnen het bedrijf actief te blijven.

 

Reageer op dit artikel