nieuws

Ook Volksbank snijdt fors in organisatie

Branche 1954

Ook Volksbank snijdt fors in organisatie

Een besparing van € 100 mln en een afscheid van 800 tot 900 man personeel. Dat zijn de uitkomsten van strategische plannen van de Volksbank (nu nog SNS Bank). Woordvoerder Hilbert Bredemeijer bevestigt dat er wat staat te gebeuren.

Er staan grote bezuinigingen gepland bij de voormalige SNS Bank. Woordvoerder Bredemeijer bevestigt dat er wat aankomt en dat het personeel al op de hoogte is gesteld: “Ook wij moeten mee met de tijd. Digitalisering en efficiency worden steeds belangrijker. Daarom hebben we intern nagedacht over een nieuwe strategie die de Volksbank klaar voor de toekomst moet maken.”

Betere toekomst
Volgens Bredemeijer heeft de bank te maken met teruglopende inkomsten en digitalisering en zijn er daarom plannen in de maak voor een betere toekomst. “En daar zijn helaas ook personele consequenties aan verbonden. We denken in de richting van 800 tot 900 FTE.” Maar, haast Bredemeijer zich te zeggen: “Dat gebeurt natuurlijk niet van de een op andere dag. Voor deze plannen hebben we een periode vier jaar uitgetrokken, tot 2020.”

Eigen benen
De Volksbank is momenteel nog in staatshanden. Bredemeijer: “We willen op een bepaald moment wel op eigen benen staan. Dus voorlopig zijn er echt nog geen concrete plannen om zelfstandig te worden. Daarbij moet de minister van Financiën, in samenspraak met de Tweede Kamer, tot een visie op onze toekomst komen.”

Reageer op dit artikel