nieuws

Martens verlaat Independer, directeur Apenheul volgt hem op

Branche 3404

Martens verlaat Independer, directeur Apenheul volgt hem op

Algemeen directeur Ruud Martens stapt medio 2017 na ruim 17 jaar op bij Independer. Coen de Ruiter, de huidige directeur van Apenheul, volgt Martens op als algemeen directeur en treedt per 1 februari 2017 in dienst bij Independer. Financieel directeur Serge van Lier verlaat Independer op 1 april 2017. Remco Armee wordt vanaf 1 januari 2017 directeur e-commerce. 

Met het vertrek van Martens en Van Lier neemt Independer afscheid van twee grondleggers van het bedrijf. “Ik ben heel trots op wat we in 17 jaar hebben bereikt. Het was dan ook een moeilijk besluit dit prachtige bedrijf te gaan verlaten”, aldus Martens. “Begin dit jaar hebben zowel Serge als ik besloten om plaats te maken voor een nieuwe generatie die Independer door de volgende fase zal leiden. Nu er twee nieuwe directieleden zijn benoemd kunnen we ons, in een ruime overgangsperiode, richten op een vlekkeloze transitie, zodat we met een gerust hart afscheid kunnen nemen. Serge gaat met zijn gezin op wereldreis en ik ga eerst een periode genieten van mijn gezin en meer vrije tijd.”

Apenheul en Marktplaats.nl
Coen de Ruiter (47) is door de raad van commissarissen van Independer benoemd tot opvolger van Ruud Martens als algemeen directeur. De Ruiter heeft een achtergrond in zowel commercie (Unilever) als maatschappelijk ondernemen (o.a. stichting Max Havelaar). Hij is momenteel algemeen directeur van stichting Apenheul. Remco Armee (40) geeft momenteel als COO operationeel leiding aan het Nederlandse Marktplaats.nl (onderdeel van eBay). Hij is de afgelopen 10 jaar in diverse rollen actief geweest bij Marktplaats.

 

Reageer op dit artikel