Enquête digitalisering: intermediair geeft zichzelf voldoende

Het intermediair geeft zichzelf een 7,3 voor de digitalisering van interne processen. Dat blijkt uit de tussentijdse resultaten van het onderzoek naar de mate van digitalisering bij adviseurs door adviesbureau Fred de Jong en Risk Verzekeringen. Deelnemen kan nog steeds.

De ruime voldoende heeft betrekking op digitalisering van de interne processen, zoals administratie, productselectie, klantdossier en documentenuitwisseling. 75% van de deelnemers geeft zichzelf een cijfer tussen de 7 en de 9. Het onderzoek is vorige week gestart en loopt nog een week. De enquête invullen neemt niet meer dan 5 minuten in beslag. De antwoorden worden, samen met andere onderzoeksresultaten, gebundeld in een paper dat later wordt gepubliceerd en waarvan de inzichten en conclusies ook gedeeld worden via AMweb. De resultaten worden anoniem verwerkt.

Meer inzicht

Met uw input geeft u uw collega’s meer inzicht in het thema digitalisering. De corona-tijd maakt extra duidelijk hoe belangrijk goede interne processen zijn, maar ook het digitale klantcontact is onderdeel van het onderzoek. “Vrijwel alle intermediairs hebben een website en de communicatie gebeurt vaak per e-mail. Toch blijft het persoonlijke advies de belangrijkste toegevoegde waarde van het intermediair. Om jou, het intermediair, te helpen om digitalisering zo goed mogelijk in te zetten voor je onderneming, is meer inzicht in de digitaliseringsgraad belangrijk.”

Aan alle intermediairs de oproep om de online enquête in te vullen via deze link.

Rob van de Laar

Rob van de Laar

redacteur AM

Eet graag na een mooie fietstocht door de bergen een Italiaanse maaltijd voordat hij de gitaar pakt om pretentieloos muziek te maken.