nieuws

ASR koopt Dutch ID

Archief

ASR koopt Dutch ID

ASR neemt Dutch ID uit Velserbroek over. Dutch ID is de holdingvennootschap van de Boval Groep en Felison Assuradeuren. Boval is een intermediair en Felison Assuradeuren is serviceprovider. Beide bedrijven blijven zelfstandig en onafhankelijk opereren.

Dutch ID behoort tot een van de grotere financiële dienstverleners van Nederland. Felison heeft, naar eigen zeggen, een leidende positie als serviceprovider in inkomensverzekeringen. Boval zit vooral in de agrarische loon- en grondverzetsector en de transportsector. ASR neemt de aandelen Dutch ID over van investeringsmaatschappij Bencis en de directie. De 150 werknemers en de 3 directieleden blijven allen in dienst van Dutch ID, zo laat ASR weten.

Jaap Eringa, directeur Dutch ID: “Wij zijn blij dat we onze rol op de Nederlandse adviesmarkt verder kunnen versterken. De overname door een Nederlandse verzekeraar die bewust kiest voor het intermediair als distributiepartner en de strategische impuls die deze biedt, maakt het mogelijk om onze dienstverlening aan ondernemend Nederland nog verder te verbeteren. Samen met de ervaring die we in meer dan 50 jaar hebben opgebouwd, kunnen we ook in de toekomst van grote toegevoegde waarde zijn voor de klant.”

Rob van der Laan, partner bij Bencis: “Bij ASR krijgen Boval en Felison een natuurlijke thuishaven, waar zij verder kunnen groeien als intermediair en als serviceprovider.”

Michel Verwoest, lid van de Raad van Bestuur van ASR, zegt op zijn beurt: “De kwaliteit van de dienstverlening van onze belangrijkste distributiepartner, het intermediair, is voor ons van wezenlijk belang. ASR heeft er daarom voor gekozen om de strategische positie in het distributiekanaal te verstevigen, met name op het gebied van serviceproviding. Boval en Felison zijn partijen met een jarenlange staat van dienst op het gebied van dienstverlening aan het intermediair en kennen een hoge klanttevredenheid met toegevoegde waarde voor klanten, intermediairs én verzekeraars. De focus van Felison en Boval op inkomensverzekeringen en arbeidsongeschiktheid en de rol van ASR als marktleider in dit segment vullen elkaar volgens ons prima aan.”

De merknamen Boval en Felison blijven bestaan. Over de overnamesom worden geen details bekendgemaakt, laat ASR weten.

Reageer op dit artikel