nieuws

Independer in handen van Achmea

Archief

Achmea heeft een meerderheidsbelang van 77% genomen in vergelijkingssite en online tussenpersoon Independer.nl. Doel van de overname is “dat consumenten weer blindelings kunnen vertrouwen op verzekeringen”. Achmea koopt de aandelen van de huidige aandeelhouders NPM Capital en Paerel en neemt bovendien een deel van de aandelen van het management van Independer.nl over.

Independer in handen van Achmea

"Oprichters en management behouden 23% van de aandelen", aldus beide partijen. Zij denken nu de ontwikkeling van klantgerichte producten en diensten te kunnen versnellen. "Het aandelenbelang van Achmea onderstreept het langetermijncommitment tot verandering. De positie van Independer.nl als objectieve vergelijkingssite voor consumenten blijft gegarandeerd", bezweren de nieuwe partners. "Alle verzekeraars behouden gelijke kansen in de vergelijking."
Independer ziet in de overname de mogelijkheid om behalve de polisvoorwaarden
ook de kwaliteit van de geleverde diensten achter de verzekering te vergelijken. "Een belangrijk streven van beide partijen is bijvoorbeeld het toegankelijk maken van het inzicht in de kwaliteit van zorgaanbieders, zoals ziekenhuizen, huisartsen en fysiotherapeuten."
De hoeveelheid informatie op internet zorgt voor keuzestress bij de consument, stelt Independer."Wij werken al jaren aan het transparant maken van het aanbod. Samen met Achmea willen wij nu een volgende stap nemen om de onzekerheid bij consumenten verder terug te dringen: het ontwikkelen van klantgerichte en betrouwbare producten en diensten." Een raad van toezicht moet onder leiding van Arthur Docters van Leeuwen de objectiviteit van Independer.nl en de privacy van consumenten waarborgen.
Nevendoel is het ontwikkelen van klantvriendelijke verzekeringen. "Achmea krijgt zo nog meer zicht in de verzekeringswensen van Nederlanders. Die kennis gaan we aanwenden om onze verzekeringen klantgerichter te maken", zegt Achmea-bestuurslid Danny van der Eijk.
Achmea is met € 18,9 (19,6) mld premieomzet het grootste verzekeringsconcern van ons land. Independer was vorig jaar goed voor een omzet uit bemiddeling van € 20,2 mln; in 2010 werd een nettoverlies geleden van € 3,1 mln. In Hilversum zijn 182 mensen werkzaam voor het bedrijf.

Reageer op dit artikel