SER aanwezig als vraagbaak bij AM Insights - Diversity

SER aanwezig als vraagbaak bij AM Insights - Diversity

Naast sprekers als blindfluencer Tjarda Struik en diversiteitsexpert Esther Mollema, mag AM Insights - Diversity ook de Sociaal-Economische Raad (SER) op 25 september verwelkomen. Tijdens het netwerkevent bij Aon in Rotterdam zal de SER aanwezig zijn om alle vragen te beantwoorden over onder meer hun diversiteitsportaal.

De SER heeft als doel om bedrijven te helpen bij de uitvoering van de Wet ingroeiquotum en streefcijfers voor meer genderdiversiteit in de (sub)top van het bedrijfsleven. De wet is bekend om het quotum – ook bekend als het ‘vrouwenquotum’ – voor de ongeveer 100 beursgenoteerde bedrijven in Nederland. Daarnaast bevat de wet een streefcijferregeling en transparantieverplichting voor 5.000 ‘grote’ vennootschappen.

Om bedrijven die onder de wet vallen te ondersteunen, heeft de SER – in samenwerking met VNO-NCW en bedrijven – een digitaal portaal ontwikkeld. Hoewel het SER Diversiteitsportaal nog in ontwikkeling is, zijn er al plannen van aanpak, handreikingen en voorbeelden te vinden voor het opstellen van streefcijfers.

Naast het SER Diversiteitsportaal, kunnen bedrijven ook putten uit de SER Topvrouwen database. De database – die inmiddels meer dan 3.000 profielen bevat –  maakt hooggekwalificeerde ‘board ready’ vrouwen in Nederland zichtbaar. Executive searchbureaus en bedrijven op zoek naar divers toptalent, kunnen de databank kosteloos raadplegen.

Uitreiking AMdiversity

Tijdens AM Insights – Diversity wordt de winnaar bekend gemaakt van AMdiversity, waarbij het beste diversiteitsinitiatief van de financiële dienstverlening wordt beloond. Deze uitreiking is niet compleet zonder pitches van de genomineerden – in alfabetische volgorde: Dazure, Obvion en Unigarant. Daar krijgen de initiatiefnemers dan ook ieder vijf minuten voor. Vervolgens schuiven ze aan bij een rondetafeldiscussie.

Sprekers

Aan het woord komen Blindfluencer Tjarda Struik en diversiteitsexpert Esther Mollema. Struik is psycholoog, ondernemer en aanstaand burgemeester van Leiderdorp. Met haar beroemde introductie: “Hoi, ik ben Tjarda en ik ben bijna blind”, inspireert ze haar meer dan tweehonderdduizend volgers op sociale media, en gaat ze bewust de strijd aan met onbewuste vooroordelen.

Mollema is algemeen directeur en oprichter van Direction en HPO Center en expert op gebied van Female Leadership, Mindbugs en diversiteit. Zij zal op haar beurt een van de vier mechanismes behandelen om te ontdekken wat diversiteit en inclusie soms lastig maakt.

De middag wordt begeleid door Seada van den Herik, actief als voorzitter van de Raad van Advies van WIFS, een organisatie die zich inzet voor een diverse en inclusieve financiële sector.

Redactie

Redactie