Beequip verlaagt ondergrens voor herfinancieren zwaar materieel

Beequip verlaagt ondergrens voor herfinancieren zwaar materieel

Voldoende liquiditeit? Die behoefte kan voor ondernemers, zeker nu, snel urgent worden. Met sale en leaseback wordt werkkapitaal vrijgemaakt. Bij Beequip, leasemaatschappij voor zwaar materieel, kan dat nu vanaf €50.000. De oude grens van €100.000 wordt daarmee gehalveerd. “We hopen zo ondernemers te helpen die dit het best kunnen gebruiken.”

Financieel adviseurs die actief zijn in het mkb zien het vaak voorbij komen: ondernemers met een tekort aan liquide middelen om investeringen in materieel te kunnen financieren. Of om bijvoorbeeld een mindere periode door te komen, zoals nu in de coronacrisis. Bij de bank kan men al lang niet altijd meer aankloppen en in de praktijk wordt een voorgestelde financieringsvraag dus niet volledig ingevuld.

Sale en leaseback voor zwaar materieel

“Bij Beequip zijn we daarop ingesprongen door ondernemers de mogelijkheid te bieden om hun eigen zwaar materieel aan ons te verkopen en terug te leasen”, vertelt Eva Herrenauw. Zij is bij het leasebedrijf actief als program manager Broker Partners. “Deze financieringsvorm heet sale en leaseback. Zo maakt u snel kapitaal vrij, bijvoorbeeld voor financiering van overnames of om eigen vermogen in te brengen bij de aankoop van vastgoed.”

De financieringsvorm vereist dat het bedrijf alles moet weten van het materieel. Want: hoe kun je een tweedehands vloot verkopen als je niet weet wat het waard is? “Daarom werken wij alleen maar met mensen uit de industrie: zij weten van iedere machine precies hoe snel die slijt en hoe groot de vraag er naar is in de markt van gebruikt equipment. Dat is uniek in het financieringslandschap.”

'Onze missie is om ondernemers te helpen ondernemen'”

Herfinancieren

Ruim vijf jaar geleden begon Beequip, bij de start van het bedrijf, met het aanbieden van sale en leaseback vanaf €250.000. Later werd dit verlaagd naar €100.000 en nu is de stap gezet naar €50.000. “Onze missie is om ondernemers te helpen ondernemen. Wij zijn altijd op zoek naar een manier waarop het wel mogelijk is”, vertelt Herrenauw.

“Ons team is flink gegroeid en we zijn continue bezig met het optimaliseren van onze financiële oplossingen en versnelling van onze dienstverlening. Hierbij willen we natuurlijk altijd onze beloftes waar kunnen maken: leasen is bij ons simpel, flexibel en snel. Het materieel staat voorop.”

Kapitaal vrijmaken

Beequip biedt een partnerprogramma aan voor financieel adviseurs (corporate finance, M&A/ accountants en intermediairs), die het mkb willen laten groeien met passende financieringen voor zwaar materieel. Lees de whitepaper over kapitaal vrijmaken.

Dit artikel is gesponsord door Beequip.nl/adviseurs.