Achmea Bank en ASR verlengen samenwerking op hypotheekgebied

Achmea Bank en ASR verlengen samenwerking op hypotheekgebied

Achmea Bank en ASR verlengen hun samenwerking op hypotheekgebied met nog eens drie jaar. Gedurende deze periode neemt Achmea Bank maandelijks nieuw afgesloten hypotheken met een korte rentevaste periode over van ASR, tot een bedrag van 1 miljard euro per jaar. In de nieuwe overeenkomst treedt Aegon Asset Management op als relatiebeheerder. De overname heeft geen gevolgen voor klanten in deze portefeuille.

Eind 2019 sloten de twee banken een samenwerking voor drie jaar. Sindsdien nam Achmea Bank het volume van circa 2 miljard euro aan hypotheken over van ASR. Dit ging vooral via portefeuilletransacties, maar ook via nieuw afgesloten hypotheken met een rentevaste periode tot 5 jaar. ‘’De verlenging van de samenwerking onderstreept onze groeiambities in financiële diensten'', zegt Pierre Huurman, directievoorzitter Achmea Bank.

Toetreden aan de samenwerking

Bas NieuweWeme, global chief executive bij Aegon AM, geeft aan dat de betrokkenheid in de samenwerking voortvloeit uit het strategisch partnerschap met ASR. Deze partnerschap is ontstaan na het combineren van Aegons Nederlandse verzekerings-, pensioen-, bank- en hypotheekactiviteiten met die van ASR begin 2023.