100 jaar afscheid, 100 jaar Monuta (ontroerend verhaal 100-jarige Greetje)

100 jaar afscheid, 100 jaar Monuta (ontroerend verhaal 100-jarige Greetje)
De 100-jarige Greetje over 100 jaar afscheid.

Monuta bestaat 100 jaar op 23 oktober. "En daar zijn we heel trots op. Trots omdat we al 100 jaar voor heel veel mensen hun afscheid hebben mogen verzorgen. Onze missie is in al die jaren niet veranderd: voor íedereen een afscheid met een goed gevoel. Dat is waar wij sinds onze oprichting voor staan", vertelt Ruud van der Wal van Monuta. De uitvaarten en rituelen zijn in die 100 jaar wél veranderd. Monuta maakt een mooie video over de ontwikkelingen.

Uitvaarten en rituelen zijn in 100 jaar flink veranderd. Het afscheid wordt steeds persoonlijker.

Ook de financiering van een uitvaart is in al die jaren veranderd. Vroeger gingen adviseurs langs de deuren om de verzekeringspremie bij de verzekeringnemer op te halen. Nu betaalt de klant zijn financieel adviseur voor een passend advies.

Steeds meer mensen laten weten hoe zij hun eigen afscheid voor zich zien. Speciale muziek, een oldtimer of fiets als rouwvervoer of misschien wel een feestje in plaats van een afscheidsdienst. Klanten kunnen hun afscheid helemaal zelf vormgeven.

100 jaar afscheid (video)

De 100-jarige Greetje schittert in deze ontroerende video over 100 jaar afscheid:

Slot Letselschade en Monuta ontzorgen nabestaanden na ongeluk

Slot Letselschade en Monuta ontzorgen nabestaanden na ongeluk

"Ik klap mijn laptop dicht. Het was een intensieve dag die gepaard ging met vele emoties en ik voel mij voldaan. Ik zal het niet ontkennen: een goed gevoel. Dit is waarom ik mijn werk zo mooi vind." Advocaat Coen de Koning van Slot Letselschade vertelt waarom een uitvaartverzekering zo belangrijk is en hoe hij als letselschadespecialist samen met Monuta mensen nóg beter kan helpen.

Kosten advies uitvaartfinanciering: gestegen of gedaald in 2023?

Kosten advies uitvaartfinanciering: gestegen of gedaald in 2023?

Jaarlijks brengt Monuta de advieskosten voor de financiering van uitvaarten in kaart. De gemiddelde advieskosten in 2023 zijn licht gestegen ten opzichte van de tarieven in 2022.

'Ik hang op met een glimlach'

'Ik hang op met een glimlach'

"Uhm, ik weet eigenlijk niet zo goed hoe ik moet beginnen… Mijn vader is pasgeleden overleden. Hij had helemaal niets geregeld voor zijn uitvaart. Dat was moeilijk voor ons, als nabestaanden." Als ik een telefoontje aanneem, weet ik nooit van tevoren wie ik aan de lijn heb. In dit geval voelde ik dat dit gesprek verder ging dan een vraag over een premiebetaling die niet goed is gegaan... een blog van Hans Boom, medewerker op de Monuta Klantenservice:

Monuta: nog groot verschil graf- en crematiekosten

Monuta: nog groot verschil graf- en crematiekosten

Ruim twee derde van de Nederlanders kiest tegenwoordig voor cremeren, maar is niet echt bekend met de financiële consequenties van deze keuze. Voor een eenpersoons particulier graf betalen we gemiddeld ruim 3200 euro (vorig jaar ruim 3100 euro); voor een crematie met gebruik van aula ruim 1500 euro (vorig jaar ruim 1400 euro).