nieuws

Aanvullende verzekering voor nieuw online label CZ dekt geen voorzienbare zorg meer

Schade 2277

Een profsporter die na 1 januari 2019 een aanvullende zorgverzekering via CZdirect afsluit en een blessure oploopt, zal op die polis geen beroep kunnen doen voor vergoeding van de benodigde fysiotherapie. CZ doopt online label CZdirect om in Just en bouwt de aanvullende verzekering om tot een variant die alleen dekking biedt voor fysiotherapie en mondzorg na -onvoorziene- ongevallen en spoedeisende zorg in het buitenland. De houdbaarheid van de traditionele aanvullende verzekering staat volgens CZ steeds meer onder druk. 

Aanvullende verzekering voor nieuw online label CZ dekt geen voorzienbare zorg meer

Just kent één complete basisverzekering, Just Basic. Hieruit is de meeste onverwachte zorg, zoals onder andere de huisarts, apotheek en ziekenhuis gedekt. Daarbovenop biedt CZ onder de naam Just Live een aanvullende verzekering die recht geeft op fysiotherapie en/of mondzorg na een ongeval en spoedeisende zorg in het buitenland.

Verkeerde draaibeweging

Het leidend principe om voor dekking in aanmerking te komen is dat het moet gaan om een plotselinge en onverwachte gebeurtenis die je niet had kunnen voorzien. Als voorbeeld noemt CZ een val van de trap of een verkeerde draaibeweging op het sportveld. Bij dat laatste voorbeeld zijn, anders dan amateursporters, beroepsmatige- of betaalde sporters uitgesloten.

De houdbaarheid van de aanvullende verzekering in de toekomst kent uitdagingen

Zorgabonnement

De zorgverzekeraar uit Tilburg maakt deze keuze op basis van gesprekken met consumenten. Hieruit is gebleken dat er verzekerden zijn die geen verzekering meer willen afsluiten voor zorg die je ziet aankomen, zoals brillen of reisvaccinaties. “De houdbaarheid van de aanvullende verzekering in de toekomst kent uitdagingen”, aldus CZ. “De aanvullende verzekering wordt steeds vaker alleen nog afgesloten wanneer de zorg ook daadwerkelijk gebruikt wordt. De aanvullende verzekering wordt op deze manier steeds meer een zorgabonnement waar premie en zorgkosten bijna aan elkaar gelijk zijn, in plaats van een echte verzekering.”

Huidige klanten

Just breekt volgens CZ met deze trend en biedt verzekerden een aanvullende verzekering waarbij alleen echte risico’s worden verzekerd.  Daarnaast zijn er apps en services om zorg digitaler te maken. De huidige klanten van CZdirect kunnen de aanvullende verzekering die ze nu hebben gewoon behouden. In november worden ze geïnformeerd over de zorgpremie voor 2019.

Reageer op dit artikel