Michael de Nijs: 'De toekomst van verzekeren'

Michael de Nijs: 'De toekomst van verzekeren'
Michael de Nijs, CEO Voogd & Voogd.

We roepen het al jaren: de verzekeringsbranche is constant in beweging. Telkens weer brengt de toekomst ons nieuwe uitdagingen. Aangepaste wet- en regelgeving, veranderd consumentengedrag, een pandemie; ook afgelopen jaar zijn we volop in beweging geweest. Wat heeft deze laatste uitdaging voor effect op de toekomst van verzekeren?

De toekomst van de AMdag

Het einde van een veelbewogen jaar nadert. Veel branchegenoten kijken in deze periode uit naar de jaarlijkse am:dag. Een informatieve en bruisende dag waar de hele branche vertegenwoordigd is. Gezien de huidige omstandigheden kon het fysieke format dit jaar geen doorgang vinden. Is er dan niets om naar uit te kijken? Zeker wel, want met de online Week van AM is er een waardig alternatief gevonden.

Dialoog aangaan

Michael de Nijs, CEO Voogd & Voogd: “Voor ons is de am:dag normaal gesproken een plek om in een ongedwongen sfeer met relaties en geïnteresseerden in contact te komen en de dialoog aan te gaan over de nieuwste ontwikkelingen binnen ons bedrijf en de markt. De coronamaatregelen leggen de hele samenleving al geruime tijd beperkingen op als het gaat om het organiseren van evenementen en het onderhouden van sociale contacten. Maar wij zien, als innovatieve serviceprovider, ook kansen. De coronacrisis heeft de digitalisering in de branche in een stroomversnelling gebracht. De online Week van AM is hier een prachtig voorbeeld van. Wij hebben ons in het beginstadium al als partner gecommitteerd en kijken er naar uit om onze relaties in deze vreemde tijden toch ‘op kantoor’ te bereiken.”

De coronacrisis heeft digitalisering in een stroomversnelling gebracht”

Veerkrachtig

"De impact van de coronacrisis heeft grote gevolgen. Dat geldt zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak en ook voor ons als bedrijf en onze klanten. Daar zijn we ons als speler in de branche van bewust en we openen de ogen voor nieuwe opties en mogelijkheden. Dat is een eerste grote stap die ons door de coronacrisis helpt. En met succes! Denk alleen al aan het opnieuw vormgeven van een evenement als de am:dag. Wat een jubileumeditie moest worden, is een lancering van een compleet nieuw concept geworden. Maar we richten ons ook op een toekomst na de coronacrisis. De visie op (thuis)werken heeft een grote ommezwaai gemaakt. Is het wel nodig om iedere dag fysiek aanwezig te zijn op kantoor? Zijn er andere wegen om op een persoonlijke manier voor onze klanten klaar te staan? Samen staan we sterk en zoeken we naar een invulling van het ‘nieuwe normaal’. De thema’s van deze week sluiten daar perfect bij aan. Ze bieden inspiratie en de inbreng van alle partners laat zien dat we als branche veerkrachtig en ‘amazing’ zijn."

Toekomstmuziek?

Voogd & Voogd loopt al jaren voorop als het gaat om digitalisering in de verzekeringsbranche. De afgelopen periode is er achter de schermen hard gewerkt om de innovaties van morgen voor te bereiden. Bent u benieuwd naar alle toekomstige ontwikkelingen? Tijdens de Week van AM is ons bedrijf volop aanwezig om haar visie op de toekomst te delen.

In het live webinar op maandag 23 november staat de rol van Artificial Intelligence en machine learning centraal. Dat klinkt misschien als toekomstmuziek, maar we zijn er als serviceprovider van overtuigd dat deze techniek adviseurs optimaal gaat ondersteunen in hun dagelijkse werkzaamheden. Dat gebeurt vandaag de dag al, maar deze techniek wordt consequent uitgebreid met mogelijkheden voor de toekomst. En die toekomst is wellicht dichterbij dan gedacht! Of neem tijdens de reportage op donderdag 26 november een kijkje achter de schermen op het hoofdkantoor in Middelharnis. Hoe is het om samen te werken met een serviceprovider en welke voordelen biedt dat voor adviseurs? Luister naar de ervaringen van onze adviseurs en medewerkers van verschillende afdelingen. Voor meer informatie en contactmomenten staan onze accountmanagers de hele week voor u klaar via de partnerpagina.

Dit artikel is gesponsord door Voogd & Voogd