artikel

Belang van verzekeringsadvies groeit door individualiteit

Branche 872

Verzekeren wordt steeds individueler. Vroeger werd een grote groep als geheel verzekerd, tegenwoordig worden de groepen steeds kleiner en dus specifieker. Tegenwoordig wordt bijna het specifieke individu met het specifieke risico verzekerd. Met als gevolg dat de verschillen per klant groter worden en daarmee de zoektocht naar de juiste aanbieding steeds moeilijker. Daarom wordt advies en het gebruik van de juiste tools steeds belangrijker.

Belang van verzekeringsadvies groeit door individualiteit

Een goed verzekeringsadvies is belangrijk. Een verkeerde polis kan leiden tot grote gevolgen voor uw financiële situatie. Het kiezen van het best passende verzekeringspakket is voor veel consumenten lastig.

Verzekeren was eeuwenlang gebaseerd op een eenvoudig principe. U betaalt samen met een groep andere mensen een bepaald bedrag per maand om een (financieel) risico het hoofd te kunnen bieden. De verzekeraar ontvangt de betalingen van een groep mensen en deze betaalt schadevergoeding voor schade aan iets waarvoor de deelnemer verzekerd is. Het is voor een consument vaak lastig om te bepalen welke verzekeringen men nodig heeft en welke aangeboden producten nu het beste zijn in zijn/haar situatie.

Men verzekert zichzelf tegenwoordig relatief eenvoudig via internet en zonder veel gedoe. Maar toch is verzekeringsadvies vaak op zijn plaats. Door verzekeringsadvies te vragen over verzekeringen weet de consument zeker dat hij/zij de juiste verzekeringen afsluit met op de situatie aansluitende voorwaarden en tegen concurrerende premies. De verzekerde wil er natuurlijk zeker van zijn dat als hem/haar iets overkomt of zijn/haar bezittingen (gedeeltelijk) verloren gaan , er geld beschikbaar is om deze schade te kunnen betalen. Van groot belang is dat er geen financiële problemen ontstaan na en ongeval of ongeluk. Een verzekeringsadviseur fysiek of online staat voor de consument klaar om advies te geven over verzekeringen op maat en om ondersteuning te verlenen na een schade. Professioneel verzekeringsadvies ontvangt men van deskundige adviseurs.

(Online) adviseur als financiële baken

Verzekeren kan dan wel een eenvoudige materie lijken, toch is er heel veel over uit te leggen. Want bij een verkeerde verzekerde dekking kan de klant met grote en/of onoverkomelijke financiële malaise geconfronteerd worden. Wat is de beste verzekering, welke dekking past het beste bij de wensen en welke verzekeringen passen het beste bij uw persoonlijke omstandigheden? En hoe zit het met de voorwaarden en de hoogte van de verzekeringspremies? Een adviseur vergelijkt vaak veel verschillende producten om het best passende product aan zijn klant te adviseren.

Hulpmiddel voor een goed onderbouwd advies

Gezien het feit dat verzekeren steeds specifieker en individueler wordt, is een hulpmiddel voor het juiste advies van groot belangDe professionele adviseur kan met de software van Rolls zowel on- als offline honderden producten  op voorwaarden en prijs vergelijken. Zo wordt het vertrouwen wat de adviseur aan zijn/haar klant verkoopt onderbouwd en krijgt het de waarde die het verdient. Met Rolls vergelijkt men schadeverzekeringen zoals; auto, motor, bestelauto, opstal, inboedel, avp, ziektekosten en AOV.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die Rolls biedt voor uw adviespraktijk? Ik maak het verschil, ik reken op Rolls.
Bel ons op 0492 332211 of kijk voor meer informatie op www.rolls.nl

Dit artikel is gesponsord door Rolls. 

Reageer op dit artikel