AMpodcasts: Blaauw, Prins en Van Riessen over verplichte zzp'ers-AOV

AMpodcasts: Blaauw, Prins en Van Riessen over verplichte zzp'ers-AOV

De eerste AMpodcast verscheen alweer twee jaar geleden op AMweb. Inmiddels staat er een diverse verzameling podcasts online. Ter gelegenheid van de Week van de AOV lichten we twee podcasts uit. In De Assurantieclub gaan we in gesprek over de verplichte AOV voor zzp'ers. Daarna gaan we in Achter de Gevel op bezoek bij Majan van Riessen van Varias Verzekeringen.

Wassen neus

Naar aanloop van de verplichte AOV voor zzp'ers dat in het pensioenakkoord is vastgelegd, staat de vijfde aflevering van De Assurantieclub in het teken van dit thema. Waarom hebben zo weinig zelfstandigen een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Hoe ziet de AOV van de toekomst eruit? En wat kunnen adviseurs doen?

Aan tafel hierover zitten Cosmas Blaauw, oprichter van SharePeople, en Maarten Prins, assurantieadviseur en lid van Fidig (Vereniging voor Financiële Dienstverleners Gelderland). Zoals vaak bij De Assurantieclub reageerden de gasten op een stelling: ‘Bij de meeste AOV’s is preventie is een wassen neus.’ Prins vindt het een terechte opmerking. “Er zijn verzekeraars die wat zaken aanbieden, maar er wordt weinig gebruik van gemaakt.”

Blaauw denkt dat de intentie van verzekeraars op dit vlak wel goed is, maar zet een kanttekening. “Als je als zzp’er zoekt naar waar je moet aankloppen voor preventie, ga je niet meteen naar degene van wie je geld krijgt als je ziek wordt.” Er volgt een discussie over wie die vraag naar preventie dan wel moet stellen. De adviseur wellicht? Beluister het antwoord in de podcast hieronder.

Majan van Riessen

Het overnamenieuws vliegt je om de oren op AMweb. Synergie, schaalvoordeel, private equity: in alle beroering zou je bijna vergeten dat Nederland vol zit met kleine, onafhankelijke assurantiekantoren. Vaak met een eigen pand en etalage in een dorpsstraat. Wie zijn dat? In de podcast Achter de Gevel gaat AM op zoek naar deze ondernemers.

In de derde aflevering gaat AM op bezoek bij Varias Verzekeringen in Ederveen. Eigenaar Majan van Riessen is bestuurslid van Radi-AOV en blogt op AMweb. Verzuim en inkomen is echt haar specialisme. We gaan het dan ook onder meer hebben over de plannen voor de verplichte AOV voor zzp’ers, waar ze graag over meedenkt. “Ik denk dat het de WAZ in een modern jasje gaat worden.”

Redactie

Redactie

Verplichte AOV voor zelfstandigen mag voorlopig maximaal 195 euro kosten

Verplichte AOV voor zelfstandigen mag voorlopig maximaal 195 euro kosten

De verplichte basisverzekering arbeidsongeschiktheid zelfstandige (BAZ) zoals demissionair minister Karien van Gennip van Sociale Zaken voor ogen heeft, mag maximaal 195 euro per maand gaan kosten. Dit blijkt uit het wetsvoorstel dat is gepresenteerd.

SharePeople reageert. 'Innovatieve AOV-partijen in diskrediet gebracht'

SharePeople reageert. 'Innovatieve AOV-partijen in diskrediet gebracht'

Innovatieve AOV-partijen worden in diskrediet gebracht. Daarmee reageert SharePeople op stellingname van Majan van Riessen, directeur van Varias Verzekeringen en bestuurslid van Radi-AOV. De partijen zouden zogezegd aan 'roeptoetermarketing' doen. Centraal Beheer zegt zich niet te herkennen in beeld dat over hen wordt geschetst.

Hoe een arbeidsongeschiktheidsverzekering Thomas hielp op werk- en privégebied

Hoe een arbeidsongeschiktheidsverzekering Thomas hielp op werk- en privégebied

Ruim twintig jaar geleden begon Thomas Dupon zijn eigen dierenspeciaalzaak. Toen hij met benauwdheidsklachten en aanhoudende stress de medische molen inging, bleek hij COPD te hebben. Gelukkig had hij een arbeidsongeschiktheidsverzekering en kon er via maatwerk en persoonlijk contact gekeken worden naar wat hem zou helpen. Samen met Conny Pronk, zijn aanspreekpunt vanuit Klaverblad, doet hij zijn verhaal.

Van Delft (elipsLife) luidt de noodklok: keten onstabiel door problemen UWV

Van Delft (elipsLife) luidt de noodklok: keten onstabiel door problemen UWV

De niet-optimale data-ontsluitingen tussen distributiepartners en verzekeraars, maar ook de uitvoeringsproblemen bij het UWV zorgen voor een minder goed functionerende keten van inkomensverzekeringen. Hoofd Underwriting & Pricing bij elipsLife, Marcel van Delft, luidt de noodklok. Om klanten te bieden wat ze van ons mogen verwachten, is het volgens hem van belang dat beide zaken zo snel mogelijk verbeteren. "Om dit te verbeteren moeten de verschillende partijen met elkaar in gesprek en dat zijn wij ook aan het doen. Zowel met onze business partners, met andere verzekeraars via het Verbond en ook met het UWV."