Het nut van een uitvaartverzekering - een uitvaartverzorger vertelt

Het nut van een uitvaartverzekering - een uitvaartverzorger vertelt

‘Je weet pas wat je mist als het zover is.’ Uitvaartverzorger Guido Steennis uit Den Bosch vertelt vanuit zijn ervaring wat hij ervaart als iemand niet of onderverzekerd is voor de uitvaartkosten.

Het nut van een uitvaartverzekering - een uitvaartverzorger vertelt
Uitvaartverzorger Guido Steennis: "Mensen die weinig te besteden hebben, kunnen dan toch een koffietafel organiseren."

Monuta maakt geregeld korte video’s om het belang van een uitvaartverzekering te laten doordringen bij financieel adviseurs. Edwin Bisseling: “We hopen daarmee adviseurs inzicht te geven dat ze te allen tijde de financiering van uitvaartkosten mee moeten nemen in hun adviesgesprek. Maar hoe kunnen we adviseurs nog beter overtuigen dat ze over uitvaartkosten moeten praten met hun klanten? We hebben nu samen met uitvaartverzorger Guido Steennis een duidelijke video gemaakt waarin hij vertelt wat zijn ervaringen zijn als iemand niet of onderverzekerd is.”

Bekijk hieronder belangrijke verhaal van Guido Steennis:

Uitvaartwensen aanpassen

Guido Steennis: “Soms moeten we echt met elkaar kijken of er wellicht wat eigen geld is voor een uitvaart, of je moet zelfs de uitvaartwensen aanpassen.”
Gelukkig ziet hij ook de andere kant mee: “Wat ik ook meemaak is dat mensen die weinig te besteden hebben, toch die koffietafel kunnen organiseren omdat ze voor soms een relatief klein bedrag verzekerd zijn.”