AMpodcast De Assurantieclub - Bert Sonneveld: 'De V&D's van de adviesbranche gaan de consolidatie niet overleven'

AMpodcast De Assurantieclub - Bert Sonneveld: 'De V&D's van de adviesbranche gaan de consolidatie niet overleven'
V.l.n.r. Bart Brenninkmeijer, Bert Sonneveld, Ralp Cadier en Alexandra Meijer

Het zijn de hele kleine of juist de grote kantoren die de consolidatie in het intermediair gaan overleven. Dat stelt Bert Sonneveld, voorzitter van de Federatie voor Assurantieclubs, in de AMpodcast De Assurantieclub. In de vierde aflevering van deze reeks wordt uitgebreid ingegaan op de aanhoudende overnamegolf en de impact hiervan op de klanten en medewerkers van advieskantoren, maar ook op de ondernemers zelf.

In De Assurantieclub gaan AM-redacteur Alexandra Meijer en Bert Sonneveld in gesprek met experts uit de verzekeringsbranche. Voor de vierde aflevering schuiven Bart Brenninkmeijer en Ralph Cadier aan. Brenninkmeijer is business development leader bij Mercer Marsh Benefits en secretaris bij VPV Rotterdam. Cadier is op zijn beurt eigenaar van Assurantiekantoor Consurance Ralph Cadier en is voorzitter van LAC Zuid, de vereniging voor financiële dienstverleners in Limburg.

Zowel Brenninkmeijer als Cadier sluiten zich aan bij Sonneveld als het gaat om de verdwijning van de ‘V&D’s van de adviesbranche’. Verschillende ontwikkelingen wijzen er volgens Brenninkmeijer op dat de consolidatie in het intermediair nog niet voorbij is. Zo ziet hij een kentering waarbij we als consument niet langer meer eigenaar zijn van een product, maar steeds meer een gebruiker. "Hoe interessant wordt een klant op het moment dat hij bijvoorbeeld gaat leasen en geen autoverzekering meer nodig heeft?", vraagt hij zich af.

Ook komt het klantbelang aanbod en in hoeverre dit door de overnamegolf in gevaar wordt gebracht. Brenninkmeijer denkt dat de klant er uiteindelijk in veel gevallen op vooruit gaat. Cadier en Sonneveld zijn iets minder positief en leggen uit waarom. En de medewerkers: volgens Sonneveld zorgt een overname bij zowel de overnemende als de overgenomen partij voor ‘veel intern gedoe’. De voor en nadelen worden afgewogen.

Daarnaast vertelt Cadier over die keer dat hij werd benaderd om zijn kantoor te verkopen. Maar ook: verzekeraars die intermediairs overnemen en samenwerken in gevallen van onverzekerbaarheid. Beluister ook de eerdere podcast hierover:

Alexandra Meijer

Alexandra Meijer

Redacteur AM