nieuws

Onverschilligheid met wachtwoorden leidt tot slimme aanval

Schade 1968

Sterke wachtwoorden zijn een cruciaal element in de beveiligingslinie van een organisatie. Maar helaas vinden de meeste mensen het erg lastig om sterke wachtwoorden te gebruiken. Zo bleek ook recent weer uit onderzoek van Google.

Onverschilligheid met wachtwoorden leidt tot slimme aanval

Zelfs als mensen weten dat hun account is gehackt, blijven ze vaak hun vertrouwde wachtwoorden gebruiken.

Password spraying

Dit maakt het leven van hackers een stuk eenvoudiger: ze verzamelen zoveel mogelijk gebruikersnamen, waar ze vervolgens een selectie van de meest gebruikte onveilige wachtwoorden op afvuren. Deze aanvalsmethode heet password spraying, zoals te lezen is op AG Connect. Password spraying is veel efficiënter dan de ‘brute force’ methode, waarbij wordt geprobeerd met willekeurige wachtwoordcombinaties een account binnen te komen.

Verminderen van cyberrisico’s

Chubb biedt zijn verzekerden niet alleen ondersteuning tijdens en na een cyberincident, maar ook vooraf door middel van verschillende diensten die kunnen bijdragen aan het verminderen van hun cyberrisico’s. Een voorbeeld hiervan is de ‘password manager’ van Dashlane.

Sterk wachtwoordbeheer

Dashlane is een complete oplossing die wachtwoorden, logins, persoonlijke informatie en betaalgegevens onthoudt en automatisch invult. Met de beveiligde deelfunctie kunnen collega’s zelfs elkaars login-gegevens gebruiken zonder daadwerkelijk elkaars wachtwoorden te zien. Dit maakt sterk wachtwoordbeheer een stuk eenvoudiger, en de beveiligingslinie van een organisatie weer wat sterker. Dashlane wordt exclusief aangeboden aan verzekerden die een cyberverzekering van Chubb hebben.

Dit is een partnerbijdrage van Chubb. Bekijk hier een volledig overzicht van partnerberichten van Chubb.

Reageer op dit artikel