nieuws

ANWB belooft gestolen fiets binnen twee dagen terug te vinden

Schade 1895

ANWB belooft gestolen fiets binnen twee dagen terug te vinden

ANWB Verzekeringen brengt een fietsverzekering op de markt met een track&trace-functie. Fietsers met een Blijven Fietsen Verzekering krijgen een zendertje aan hun stalen ros. De verzekeraar belooft een gestolen rijwiel binnen 48 uur terug te brengen naar de eigenaar.

ANWB werkt samen met FRIS Nederland (Find Recover & Insurance Service) die met opsporingsteams de gestolen fietsen opspoort. Bij zo’n duizend fietsendealers is de nieuwe verzekering met track&trace-zender af te sluiten. Via een app kunnen rijwieleigenaren de opsporing in gang zetten. Lukt het niet de tweewieler binnen twee dagen boven water te krijgen, dan krijgt de klant een nieuwe fiets.

E-bikes

ANWB Verzekeren mikt met de nieuwe polis vooral op klanten met duurdere fietsen en e-bikes. Vorig jaar ontving de ANWB 2.200 claims van gestolen elektrische fietsen. Dat is een groei van 16% ten opzichte van een jaar eerder. In 2017 werden in totaal 79.000 fietsendiefstallen plaats, aldus cijfers van de  Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit. Het werkelijke aantal ligt hoger. Slechts in 25% van de gevallen wordt aangifte gedaan.

Reageer op dit artikel