nieuws

ABP moet 3 miljoen euro terughalen bij gepensioneerden na fout SVB

Pensioen 4328

Een foutje van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) leidt ertoe dat pensioenfonds ABP geld moet terugvragen aan 700 gepensioneerden. Ze hebben vier jaar lang een partnertoeslag ontvangen, terwijl ze daar eigenlijk geen recht op hadden. Dat achterhaalde het programma Meldpunt van Omroep Max. Omdat veel gepensioneerden het geld al hebben uitgegeven, krijgen ze zes jaar de tijd om het teveel uitgekeerde bedrag terug te betalen.

ABP moet 3 miljoen euro terughalen bij gepensioneerden na fout SVB

De SVB verzuimde in 2014 aan pensioenuitvoerder APG door te geven dat de inkomenssituatie van de deelnemers was veranderd. Omdat de fout pas laat werd ontdekt, lopen de onterecht uitbetaalde bedragen in de duizenden euro’s. Het ABP en SVB verontschuldigen zich bij de gepensioneerden voor de stommiteit. In de uitzending vanavond praat ook Pieter Omtzigt (CDA) over de zaak.

Omgekeerd

Andersom is het ook fout gegaan. Ongeveer 300 gepensioneerde deelnemers van het pensioenfonds hebben nog geld tegoed van het fonds. Bij hen was de partnertoeslag juist niet toegekend waar die wel uitgekeerd had moeten worden.

Reageer op dit artikel