Koplopers in robo-advies: Independer geeft een stand van zaken

Koplopers in robo-advies: Independer geeft een stand van zaken

Execution only is nog niet heel populair op de hypotheekmarkt. Slechts 5,5 procent van de hypotheken wordt zonder tussenkomst van een adviseur afgesloten. Die situatie zou wel eens kunnen veranderen als robo-advies zijn intrede doet. Als, want écht volautomatisch hypotheekadvies bestaat nog niet. Independer is wel hard op weg. Wil je weten hoe ver ze inmiddels zijn? Op de am:dag vertelt manager hypotheken van Independer Marga Lankreijer over de voortgang.

De AFM verwacht dat robo-advies langzaam maar zeker de plek in zal nemen van execution only. Er is nu nog weinig beschikbaar tussen execution only en volledig fysiek advies, maar dat is al aan het veranderen. Zo heeft Independer het voortraject al geautomatiseerd. Aan de besluitvorming over de looptijd en de hypotheekvorm, hoeft al geen fysieke adviseur meer mee te kijken.

Complexere doelgroep of compleet digitaal?

Independer-directeur Coen de Ruiter zei eerder dit jaar dat er nog veel stappen te zetten zijn. “Nu zijn we alleen nog toegankelijk voor starters jonger zijn dan 37 jaar. Of we kunnen het volgende deel van het advies gaan digitaliseren, of we een complexere doelgroep toevoegen aan het deel dat we hebben staan. Aan die twee wordt parallel gewerkt.”

Lees hier het complete interview met Coen de Ruiter.

Independer en robo-advies op de am:dag 2019

Wil je meer weten over de invulling die Independer geeft aan robo-advies? Kom dan dinsdag 26-11 naar de am:dag in de Van Nelle-fabriek in Rotterdam en schrijf je in voor de expertsessie van Marga Lankreijer. Tickets zijn hier te verkrijgen. Voor intermediairs is de toegang gratis. Gebruik daarvoor bij het bestellen de code amDAG_AM_Intermediair2019

Bart van de Laak

Bart van de Laak

Hoofdredacteur AM