Online platform voor extra vindbaarheid: financieel adviseurs delen hun ervaringen

Waar veel financieel adviseurs traditioneel bouwen op de kracht van mond-tot-mondreclame, wordt het in het huidige digitaliseringstijdperk steeds belangrijker dat zij zich ook online profileren. Twee financieel adviseurs kozen daarbij recent voor Trustoo, een beslissing die in korte tijd zijn vruchten al afwerpt.
Delen:

Martens Financieel Advies sloot zich krap een maand geleden bij Trustoo aan. Het hypotheekkantoor pur sang richt zich op particulieren in Limburg en Oost-Brabant. Tot voor kort werden nieuwe klanten vooral doorverwezen door bestaande klanten, waardoor met hele familiegeneraties – van grootouders tot kinderen en kleinkinderen – zaken wordt gedaan.

“De focus ligt daarbij op het persoonlijke contact en ongedwongen advies”, zegt oprichter en eigenaar Mike Martens. “Dat laatste ook vooral met betrekking tot de kosten, want onze klanten hoeven pas te betalen nadat de hypotheek bij de notaris is gepasseerd. Zou een klant ergens halverwege het proces afhaken, dan worden er geen kosten in rekening gebracht.”

Geld uitsparen

Dat accent op de kosten speelde ook mee in zijn uiteindelijke keuze voor Trustoo. “Al werd die natuurlijk hoofdzakelijk ingegeven om te kunnen groeien”, aldus Martens. “Prettige bijkomstigheid is niettemin dat wij dankzij hun platform niet zelf hoeven te acquireren en geld uitsparen aan reclame om leads te genereren. Daardoor hoeven wij dergelijke kosten ook niet door te berekenen aan onze klant, die er indirect dus ook profijt van heeft.”

De afgelopen weken bij Trustoo hebben tot meer leads geleid dan maanden op rij bij andere platforms

“Bovendien is er bij Trustoo geen sprake van abonnementskosten, iets dat bij veel andere aanbieders wel vaak het geval is. Je betaalt alleen een, allerschappelijkst, vast bedrag wanneer een klant daadwerkelijk contact met je opneemt. Die commerciële inslag bevalt mij prima, vooral omdat één op de drie aanvagen ook daadwerkelijk uitmondt in een opdracht.”

Huiswerk goed gedaan

Bovenal is Martens erg te spreken over de betrokkenheid van Trustoo. “Dat begon eigenlijk al bij de kennismaking, toen Trustoo mij benaderde in plaats van andersom. Daarbij merkte ik meteen dat ze hun huiswerk goed hadden gedaan; niet alleen over ons bedrijfsprofiel en op ons vakgebied, maar ook ten aanzien van onze online reviews en vindbaarheid in de regio. Dat wij goed bij Trustoo zouden passen, was mij dus al snel duidelijk.”

“Een van de vele voordelen van het platform van Trustoo is dat ik de aanvragen kan finetunen op het soort advies waar potentiële klanten naar zoeken. Zodoende krijgen wij echt alleen maar mensen die op zoek zijn naar hypotheekadvies en kunnen we pensioen- en beleggingsvraagstukken, waarvoor men bij ons niet aan het juiste adres is, aan ons voorbij laten gaan. Daarnaast is het prettig dat je de aanvragen even op pauze kunt zetten om echt de tijd te kunnen nemen klanten de persoonlijke aandacht te geven die ze verdienen. Er zitten per slot van rekening maar 24 uur in een dag.”

Zo’n 1200 financieel adviseurs staan al op het platform. Op trustoo.nl/financieel-adviseur kunnen financieel adviseurs bekijken of en waar ze in de Top 10 staan. Bedrijven die er niet tussen staan kunnen zich gratis aanmelden.

Digitaliseringstrend

Erkend Financieel Adviseur Frank Calis begon vier jaar geleden financieel advieskantoor Hypotheco in Haren, onder de rook van de stad Groningen. De kneepjes van het hypotheekvak leerde hij bij ING, net als zijn twee collega’s. “We begonnen in 2016 ‘from scratch’, maar bouwden door de jarenlange ervaring bij ING vanuit ons eigen netwerk, en vervolgens via mond-tot-mondreclame, al snel een mooi klantenbestand op.”

Maar daar stopte hun ambitie om te groeien niet. Calis: “Mede met het oog op de huidige digitaliseringstrend, waarbij klanten hun zoektocht naar een hypotheekadviseur tegenwoordig bijna allemaal op Google beginnen, hebben we ons een paar maanden geleden ook aangesloten bij Trustoo.”

Gewoon goed voor elkaar

Trustoo is hét platform waarop wij ons als bedrijf kwalitatief, professioneel en onderscheidend kunnen etaleren

“Waarom Trustoo? Allereerst hebben zij vindbaarheid gewoon heel goed voor elkaar. Dat wij vervolgens met ons kantoor in hún lijst ook bovenaan staan is dus ideaal. Daarnaast zit ik als kantoor bij hen nergens aan vast. Ik zet gewoon de filterschuifjes open en betaal pas op het moment dat de klant een aanvraag indient en zijn gegevens achterlaat. Ik vind dat heel klantvriendelijk, temeer daar het maar om paar een paar tientjes gaat in plaats van bijna 100 euro bij de concurrent.”

Dat Hypotheco groeiende is, wist Calis natuurlijk al, maar dat werd des te duidelijker na de aanmelding bij Trustoo. “In het begin, bij het aanmaken van het profiel, hebben we de schuifjes vol opengezet. Maar door drukte, en de grote stroom leads, ben ik snel genoeg gaan afbakenen door schuifjes iets dichter te zetten om alleen aanvragen binnen te krijgen die écht interessant voor ons zijn.”

Schuifjes weer verder open

Het team van Hypotheco: Jeroen van Wolde (l), Frank Calis (m) en Marnix Medema (r).

Toch zullen die schuifjes de komende tijd geleidelijk aan weer meer worden opengezet, want Hypotheco wil doorontwikkelen en haar financiële dienstverlening gaan verbreden.

Calis: “Wij willen voor onze klanten steeds meer een allround financiële coach worden, die er op belangrijke momenten in het leven altijd is. Niet alleen bij het kopen van een huis, maar ook als iemand met pensioen gaat of als er een kleine op komst is. De financiële implicaties die dergelijke momenten met zich meebrengen, zijn vaak bijna net zo belangrijk als de gelegenheid zelf.”

“Toch zal onze kracht altijd blijven liggen in de persoonlijke benadering, waarbij we de klant aan de hand nemen in het hele adviesproces. Onze ervaring is dat die aanpak het beste werkt met een regionale focus, waarmee we ook uitstekend passen bij ‘de beste pro in jouw regio’-slogan van Trustoo.”

Dat advieskantoren niet worden gerankt op basis van prijs, maar op basis van een onderscheidend bedrijfsprofiel en de kwaliteit van de diensterverlening, maakt voor Calis de match met Trustoo compleet. “Ook wij vinden kwaliteit namelijk belangrijker dan alleen maar de goedkoopste willen zijn.”

Dit artikel is gesponsord door Trustoo.