nieuws

Vijftig adviseurs mogen cyberverzekering Delta Lloyd uitproberen

Schade 2449

Delta Lloyd is deze week gestart met een pilot voor een cyberverzekering voor het mkb. Een jaar lang kunnen 50 adviseurs het product testen. Ze krijgen eerst een workshop over cyberrisico’s.

Vijftig adviseurs mogen cyberverzekering Delta Lloyd uitproberen

De nieuwe cyberverzekering voor het mkb wordt een modulair product met een contractsduur van een jaar. Crisismanagement en dataherstel maken vast onderdeel uit van de polis. Daarnaast zijn er optionele modules aansprakelijkheid, bedrijfsschade en verlies van geld.

Ervaring opdoen

Delta Lloyd trekt een jaar uit om het product uit te proberen. Vijftig adviseurs krijgen daarvoor eerst een workshop over cyberrisico’s, cybercriminaliteit, wetgeving en de specifieke eigenschappen van de verzekering zoals de verschillende dekkingen. Daarna kunnen ze het product verkopen aan mkb’ers. Doel van de pilot is volgens de verzekeraar om ervaring op te doen op het gebied van cybercriminaliteit. Na een jaar wordt besloten of de cyberverzekering breed in de markt wordt geïntroduceerd.

Andere cyberaanbieders

Begin deze week lanceerde ook De Goudse een mkb-cyberverzekering. Deze verzekeraar hanteert daarbij geen polisvoorwaarden, maar een zestiental spelregels. Ook andere partijen oriënteren zich op producten die dekking bieden tegen cybercrime. In deze gratis am:bundel heeft de am:-redactie recente artikelen over ontwikkelingen in cyberverzekeringen gebundeld.

Reageer op dit artikel