Hoezo is winkeldiefstal niet te verzekeren? 'Duivels dilemma'
Hoewel iedere supermarktondernemer last heeft van winkeldiefstal, is het onmogelijk om daar een verzekering tegen af te sluiten. Waarom is dat? Distrifood zoekt het uit.
Hoewel iedere supermarktondernemer last heeft van winkeldiefstal, is het onmogelijk om daar een verzekering tegen af te sluiten. Waarom is dat? Distrifood zoekt het uit.
Volgens een schatting van het Verbond van Verzekeraars komt de verzekerde schade aan woningen, auto's en bedrijfsgebouwen door de storm Conall uit op ongeveer 40 miljoen euro. Dit blijkt uit een eerste inventarisatie door het Verbond van Verzekeraars.
Raymond Bothof, Jeroen van de Mortel en Inge Winter gaan vanaf 1 december samen verder onder de naam Accurex. Het wordt een niche-expertisebureau dat zich met name richt op alle vormen van aansprakelijkheid, waaronder product aansprakelijkheid en (buiten-)contractuele aansprakelijkheid, recall, schade als gevolg van cyberincidenten en brand- en bedrijfsschade.
Leonie Kemperink, Georgette Kuntz en Joost Groot vormen vanaf 1 januari 2025 de nieuwe directie van Letselschade.com.
De positie van buitenlandse verzekeraars op de Nederlandse schademarkt groeit gestaag. Hun aandeel in premievolume bedraagt inmiddels 33 procent volgens nieuw onderzoek van IG&H. Daar zijn drie redenen voor aan te wijzen.
Terwijl protectionisme de kop opsteekt in Europa en de Verenigde Staten, speelt zich in de verzekeringsmarkt een tegengesteld fenomeen af: internationalisering. Dat blijkt uit een analyse van consultingbedrijf IG&H.
Dinsdag tekende Klaverblad Verzekeringen haar eerste volmachtovereenkomst met GFD Assuradeuren, het volmachbedrijf van Geerts Financiële Dienstverleners. Hiermee treedt de verzekeraar officieel toe tot de volmachtmarkt.
De branche van aov-verzekeraars en -adviseurs tast in het duister nu de Wet basisverzekering arbeidsongeschiktheid zelfstandigen (BAZ) op losse schroeven staat. Door het uitstel van de wet zullen ondernemers nog minder belangstelling hebben voor een particuliere arbeidsongeschiktheidsverzekering, is de verwachting.
Iedereen van een zekere leeftijd kent het spelletje 'Wie ben ik?'. Relevanter is tegenwoordig de vraag: 'Waar woon ik?'. Vraag een gemiddelde Rotterdammer of hij binnen- of buitendijks woont en hij heeft waarschijnlijk geen idee.
Vorige week heb ik mijn geliefde steelpannetje gerepareerd. Twee nieuwe moertjes, en de pan kan weer jaren mee. Geïnspireerd door de campagne van ASR over duurzaam schadeherstel, koos ik ervoor om de pan niet weg te gooien, maar te herstellen. Als bewustwordingscampagne werkt deze dus - althans bij mij. In een tijd waarin duurzaam repareren steeds beter mogelijk is, voelt het simpelweg weggooien van beschadigde spullen onnodig en onverantwoord.
Niet iedereen weet dat kikkers kunnen dansen. Bepaalde soorten pijlgifkikkers voeren een ware baltsact op. Met hun tenen en vingers. Wellicht een wat ver-van-mijn-bedshow, maar toch. Dit is dé manier voor tropische kikkers om wijfjes te lokken. Ingetogen dancemoves met tikkende vingers en tenen, niet dat lompe brullerige gekwaak van de lokale Nederlandse neven. Een meer subtiele uitnodiging...
Twee jaar geleden schreef ik op deze plek een stukje over de mijns inziens terechte verlaging van de tekencommissie voor volmachten door ASR. Onbedoeld legde ik daar de AM-redactie bijna mee plat omdat zij werden overspoeld door reacties op dat stukje. Reacties die soms overigens verontrustend emotioneel waren. Het was een leerzame ervaring.
"Er is weinig veranderd." Die zin komt vrijwel altijd terug wanneer je praat met mensen die een aantal jaren geleden uit onze sector zijn vertrokken en weer zijn teruggekeerd op het oude nest. Wij, die elke dag in de sector werken, zien wel degelijk allerlei veranderingen. De opkomst van kunstmatige intelligentie, de consolidatie binnen de hele keten en de veranderingen rondom provisie zijn hiervan slechts drie voorbeelden.
Als het aankomt op preventieve hulp rondom arbeidsongeschiktheid is er geen one-size-fits-all. Daarbij komt dat ondernemers het toch vaak lastig vinden om zelf op tijd aan de bel te trekken óf überhaupt niet weten van het bestaan van preventieve hulp vanuit de verzekeraar. "Daarom is juist dat persoonlijke contact ook zo belangrijk, om zo te kunnen signaleren en door te kunnen vragen", zegt Conny Pronk, claimbehandelaar AOV bij Klaverblad. "Een AOV vereist op alle vlakken maatwerk. En dat geldt zeker ook voor preventie."
De afgelopen maanden ging het er veel over: de BAZ, ook wel bekend als de Basisverzekering Arbeidsongeschiktheid Zelfstandigen of de verplichte AOV. Hoewel het nog niet duidelijk is wat het huidige kabinet ermee wil, zitten betrokken partijen niet stil. In dit artikel bespreekt Akkie Lansberg, directeur inkomensverzekeringen bij a.s.r., hoe a.s.r. als marktleider op het gebied van AOV naar de ontwikkelingen kijkt en zich voorbereidt op de komst van de verplichte AOV.