AMacademy voor iedereen die meer wil weten over het pensioenakkoord

AMacademy voor iedereen die meer wil weten over het pensioenakkoord

Het pensioenakkoord is al enige tijd geleden bereikt. De internetconsultatie waarin gereageerd kon worden op het conceptwetsvoorstel is afgerond. De komende tijd staat het finetunen hiervan op het programma. Uiteindelijk moet er rond de zomer een wetsvoorstel liggen waarover de Tweede Kamer zich buigt. AMacademy Pensioen staat op dinsdagmorgen 13 april in het teken van de laatste ontwikkelingen en waar nu alvast rekening mee moet worden gehouden.

De pensioendeskundigen prof. mr. Mark Heemskerk en mr. drs. Corey Dekkers schetsen tijdens een digitale bijeenkomst de laatste ontwikkelingen rond het nieuwe pensioenstelsel. Heemskerk zei in een interview met AM eerder al dat de pensioenadviseur die niet het naadje van de kous weet risico loopt.

Basiskennis over pensioen is gewenst

AMacademy Pensioen is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de ontwikkelingen op pensioengebied, zoals pensioenadviseurs, financieel adviseurs, medewerkers van verzekeraars, maar ook leden van ondernemingsraden en HR-medewerkers. Enige basiskennis is gewenst. De sprekers spelen in op vragen die deelnemers bij hun aanmelding alvast kunnen stellen. In elk geval wordt antwoord gegeven op de vraag wat al dan niet is toegestaan nu er nog geen nieuwe Pensioenwet is en waar verder rekening mee gehouden moet worden.

Pensioenpraktijk en pensioenwetenschap

Mark Heemskerk is hoogleraar pensioenrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen, advocaat-partner bij held law en raadsheer-plaatsvervanger bij het gerechtshof in Den Bosch. Hij combineert al sinds 2002 pensioenwetenschap met pensioenpraktijk. Corey Dekkers is werkzaam als senior pensioenspecialist bij Pensioennavigator waar hij aangesloten pensioenkantoren ondersteunt bij fiscale en juridische pensioenvraagstukken. Daarnaast is hij een veelgevraagd docent op het terrein van pensioen gerelateerde onderwerpen. Tevens is hij auteur en redacteur van de Praktijkgids Pensioenen en medeauteur van de Praktijkgidsen Arbeidsrecht en Sociale Zekerheid.

Redactie

Redactie