nieuws

Vijf extra vrije dagen en 5,5% meer loon voor ABN Amro-personeel

Branche 2894

Medewerkers van ABN Amro kunnen komende twee jaar een structurele loonsverhoging van 5,5% tegemoetzien. Ook krijgen ze vijf extra vakantiedagen.

Vijf extra vrije dagen en 5,5% meer loon voor ABN Amro-personeel

Dat staat in het onderhandelingsresultaat dat vakbonden FNV Finance, CNV en De Unie hebben gesloten met de bank. Als de achterban instemt, gaat de tweejarige cao gelden voor ongeveer 14.500 werknemers van ABN Amro.

Langer partnerverlof

Daarin is ook afgesproken dat het doorbetaald partnerverlof wordt verruimd van twee naar zes weken. Ook hebben vakbonden afgesproken dat bankmedewerkers meer ruimte krijgen voor hun persoonlijke ontwikkeling en hun bijdrage aan maatschappelijke doelen. Daarom wordt het bestaande studie- en vrijwilligersverlof omgezet naar een vijfdaags verlof dat werknemers naar eigen inzicht mogen inzetten.

“In de financiële sector is de werkdruk hoog en een groot deel van onze leden hecht erg aan meer vrije tijd. Dat medewerkers naast die vijf extra vrije dagen ook meer ruimte en tijd krijgen voor hun persoonlijke ontwikkeling en er extra partnerschapsverlof komt, stemt ons tot tevredenheid’, zegt bestuurder Gerard van Hees van FNV Finance in een toelichting op de overeenkomst.

Callcentermedewerkers in onzekerheid

Minder te spreken is hij over de houding van de bank ten aanzien van flexwerkers in callcenters. Van Hees: “ABN Amro gaf niet thuis op dit onderwerp. Daardoor konden wij geen afspraken maken over het terugdringen van de vele onzekere contracten op de callcenters.”

Reageer op dit artikel