nieuws

Nederland in één klap belangrijkste markt voor Athora

Branche 5308

Athora is de nieuwe eigenaar van het levenssegment van Vivat. Daarmee wordt de Nederlandse markt met afstand het grootste onderdeel van het op Bermuda gevestigde verzekeringsbedrijf. De 2,2 miljoen polishouders van Vivat-merk Zwitserleven worden toegevoegd aan de bestaande 800.000 klanten van Athora. Athora is ook actief in België, Ierland en Duitsland.

Nederland in één klap belangrijkste markt voor Athora

“We bouwen aan een gespecialiseerde verzekeringsgroep in Europa”, zegt Athora-ceo Michele Bareggi in het persbericht. “Vivat en zijn sterke merkportfolio wordt een een belangrijk onderdeel van onze Europese activiteiten.” Bareggi zegt te zullen investeren in de hele Nederlandse levensmarkt en niet alleen de closed books te onderhouden. Consumenten mogen ‘nieuwe producten, concurrerende tarieven en een hernieuwde focus op een breed spectrum aan diensten’ van Athora verwachten.

Beleggingsbeleid

Vanuit de politiek rezen er de laatste maanden vragen over het beleggingsbeleid van private equity-maatschappijen. PvdA en GroenLinks hoopten zelfs dat DNB om die reden de ‘verklaring van geen bezwaar’ niet zou afgeven. Bareggi vindt het vandaag nog te vroeg om in te gaan op vragen over het beleggingsbeleid. “Er zit behoorlijk wat tijd tussen nu en het afronden van de overname, maar het is zeker iets waar we in de toekomst meer over zullen vertellen.”

Polishouders

Na Nederland heeft Athora de grootste klantenbasis in België, waar ze eigenaar zijn van Generali met 530.000 polishouders en een beheerd vermogen van 6,5 miljard euro. Daarna volgt Delta Lloyd Duitsland met 200.000 polishouders en 5 miljard aan assets. De overige klanten van Athora bevinden zich in Ierland en het Verenigd Koninkrijk.

Reageer op dit artikel