nieuws

Adfiz gaat leden individueel benaderen voor Aplaza-aansluiting

Branche 624

Branchevereniging Adfiz start een campagne om samen met Aplaza de ketenefficiency te versnellen. Het Aplaza-platform wisselt gegevens uit tussen de systemen van de verzekeraars en serviceproviders en de software van het intermediaire kanaal. Volgens Adfiz is iets minder dan de helft van haar leden nog niet aangesloten bij Aplaza. Omdat de redenen per kantoor verschillen, gaat de brancheorganisatie deze leden één op één benaderen om eventuele drempels weg te nemen.

Adfiz gaat leden individueel benaderen voor Aplaza-aansluiting

Adfiz denkt dat sommige leden nog onbekend zijn met de mogelijkheden van Aplaza en de manier waarop de aansluiting kan worden ingericht. De gegevensuitwisseling betreft onder meer digitale documenten, prolongatie- en mutatieberichten en transacties (offerte, aanvraag, mutatie). Volgens Aplaza zijn de meeste softwareleveranciers al aangesloten en zijn ze in overleg met de partijen die dat nog niet zijn.

Intermediaire markt

Adfiz en Aplaza benadrukken in een persbericht dat het van belang is dat ook verzekeraars en serviceproviders blijven investeren in de aansluiting op het Aplaza-platform. Dat komt volgens hen ten goede aan de hele intermediaire markt. “Duidelijk is dat de belangrijkste stap naar ketenefficiency de bereidheid is om echt te investeren. Daarbij is het noodzakelijk dat alle betrokken partijen hun steentje bijdragen”, aldus Adfiz in het persbericht.

Reageer op dit artikel