nieuws

Aegon trekt de stekker uit vrouwenverzekeraar Onna-Onna

Branche 5171

Aegon trekt de stekker uit vrouwenverzekeraar Onna-Onna

Aegon trekt zich terug als enige aandeelhouder van vrouwenverzekeraar Onna-Onna. De aanbieder van autoverzekeringen houdt daarmee na bijna 10 jaar op te bestaan. De ca. 25.000 lopende polissen worden volledig ondergebracht bij Aegon.

Directeur Geneviève Meerburg stelt met pijn in haar hart het einde van Onna-Onna te moeten aankondigen nadat Aegon twee weken eerder al de knoop doorhakte. Wel begrijpt ze de bedrijfseconomische reden achter het besluit. “Binnen de specifieke doelgroep vrouwen waren we best succesvol, maar het succes is niet duurzaam genoeg.”

Kosten voor de baat

Meerburg stelt dat Onna-Onna erg afhankelijk was van het verloop onder bestaande autopolissen. “Daarnaast is er het bekende verhaal van de kostendruk bij autoverzekeringen. Dat vraagt om schaalgrootte. Je moet nieuwe nieuwe producten en diensten introduceren en daarbij gaan de kosten voor de baat uit. Het vergt ook dan ook lef van Aegon om op een gegeven moment te besluiten ermee te stoppen, ook al doet dat pijn.”

Lopende polissen

Voor het einde van het jaar gaat de vestiging van Onna-Onna in Amsterdam, waar 16 mensen werken, dicht. De lopende polissen worden ondergebracht bij Aegon, dat al risicodrager is en ook onder meer de acceptatie en schadeafhandeling voor haar rekening neemt.

Doelgroep vrouwen

Meerburg denkt niet dat het afscheid van Onna-Onna het einde van de specifieke doelgroepbenadering richting vrouwen inhoudt. “Bloom Family Office en vrouwengarage Hurkmans hebben bewezen succesvol zijn. Maar je moet dus wel blijven investeren.”

Eerste prioriteit

Wat ze zelf gaat doen nadat eind dit jaar de deur dichtgaat bij Onna-Onna is nog niet duidelijk. “Ik heb me de afgelopen tweeënhalf jaar heel erg duidelijk ondernemer gevoeld. Wat daar precies achter zit en welke lessen ik heb geleerd, ga ik de komende maanden over nadenken. Maar mijn eerste prioriteit is dat onze lopende verzekeringen op een goede manier naar Den Haag verkassen.”

Reageer op dit artikel