nieuws

Generali wacht forse reorganisatie

Branche 565

Generali gaat de komende jaren stevig reorganiseren. Het Italiaanse verzekeringsconcern wil tot en met 2019 ruim 1 miljard euro ‘verdienen’ door niet rendabele bedrijfsonderdelen te verkopen en andere kostenbesparingen, zo meldde topman Philippe Donnet gisteren tijdens een investeerdersbijeenkomst in Londen. De gevolgen voor de Nederlandse activiteiten zijn nog niet bekend.

Generali wacht forse reorganisatie

Generali heeft zoals ook andere verzekeraars last van de lage rente, de oplopende regeldruk en toenemende concurrentie. Daarnaast heeft de verzekeraar in eigen land last van de politieke onzekerheid door het aankomend referendum, die zorgt voor een verder dalende koers op staatsobligaties.

Gedwongen ontslagen
Onder meer persagentschap Reuters suggereerde dat Generali, waar nu nog wereldwijd 76.000 mensen werken, 8.000 mensen wil ontslaan om kosten te besparen. Volgens Donnet is er van een precies getal geen sprake, al gaf hij later wel aan dat het aantal arbeidsplaatsen de komende jaren verminderd kan worden in landen die onvoldoende groei laten zien, onder meer door minder nieuwe vacatures en natuurlijk verloop.

Generali maakte ook nog niet concreet uit welke marken het zich wil terugtrekken. De Italiaanse verzekeringsmakelaar Intermonte suggereerde dat het zou kunnen gaan om Zuid-Amerikaanse vestigingen of die in de Benelux. In Nederland werken bij Generali ruim 400 mensen. In België gaat het om 450 werknemers.

Guatemala en Liechtenstein
Generali Nederland bevestigt desgevraagd dat de vestigingen in Guatemala en Liechtenstein van de hand worden gedaan, maar dat voor andere landen nog geen concrete plannen zijn. “Het gaat ons om leiderschap in markten. Niet de grootte van vestiging staat voorop, maar de winstgevendheid”, aldus woordvoerder Sarah Liebing.

 

Reageer op dit artikel