nieuws

Makelaar zet intermediair in bij woningverkoop

Branche

Makelaarsbedrijf Boogerman uit Dordrecht heeft een nieuw concept bedacht waarmee het intermediair meer betrokken wordt bij de verkoop en verhuur van woningen. "De adviseur wordt het gezicht van het proces", zeggen bedenkers Mark Roobol en René van de Giessen. Binnenkort volgt de landelijke introductie.

Makelaar zet intermediair in bij woningverkoop

"Zowel de makelaardij als de financiële dienstverlening zitten in een lastige markt. Het kopen of verkopen van een huis is voor veel dingen een vertrekpunt. Mensen maken dan even de balans op van al hun financiële zaken", zegt directeur Mark Roobol. Hij heeft daarom samen met zijn collega René van de Giessen een formule bedacht die zich op dat moment toespitst en de financieel adviseur tot spin in het web wil maken.  "De financieel adviseur is veel eerder op de hoogte van de plannen van de klant. Die laat de klant vervolgens los op een makelaar en hoopt dan dat hij de hypotheek mag regelen. Maar waarom zou de adviseur zelf het aan- of verkooptraject niet doen?" Vaak ontbreekt het aan tijd, zo beantwoordt Roobol zijn eigen vraag. "Daarom hebben wij nu een model gemaakt waarmee dat wel mogelijk wordt."
Persoonlijk contact
In dat model heeft de tussenpersoon steeds persoonlijk contact met alle betrokken partijen. "En als gespecialiseerde taken aan bod komen, verzorgen wij dat. De tussenpersoon moet ontzorgen, want die heeft al een relatie met de klant. En verhuismomenten zijn voor 90% een financiële aangelegenheid", zegt Van de Giessen.
Als gezicht van het proces zal de adviseur bezichtigingen gaan begeleiden. Volgens Roobol is de tussenpersoon de geknipte persoon om ook het verhuur- of verkoopproces voor de klant te begeleiden. "Een makelaar is veel minder financieel onderlegd. Bovendien is het onderscheidend vermogen in de makelaardij gereduceerd tot alleen de prijs."
Boogerman werkt inmiddels met circa twintig kantoren samen en is tevreden over de resultaten tot nu toe. "Een kantoor dat het goed oppakt, komt tot zo’n vier contracten per maand. Voor ons is de basis twee per maand", zegt Roobol. De komende maanden wordt het concept landelijk uitgerold. "Wij mikken op tweehonderd aangesloten kantoren." Aansluiting bij Boogerman kost maandelijks € 50.  De tarieven liggen vast: € 2.250 (inclusief btw) voor het verkopen van een woning. "Daarvan is het grootste deel voor de tussenpersoon. Bij verhuur komt circa 65% van het tarief ten goede aan de adviseur. Wij leveren de backoffice, voorzien in de marketingactiviteiten en – materialen en moeten het vooral hebben van volume."
Lees hier het volledige artikel in AM.

Reageer op dit artikel