Help jouw 55+ klant met zijn woonplan voor straks

Help jouw 55+ klant met zijn woonplan voor straks
Toekomstbestendig wonen hoeft niet altijd verhuizen te betekenen.

Vanaf 55 breekt voor veel klanten wellicht een nieuwe levensfase aan. De kinderen (als ze die hebben natuurlijk) zijn misschien het huis uit, het pensioen nadert langzaam. Een mooi vooruitzicht om (straks) alle vrijheid te hebben om een nieuwe woonstap te zetten.

Veel 55-plussers denken weleens na over hun toekomstige woonsituatie. Maar stappen zetten om hun woonwensen te realiseren, dat schuiven ze misschien nog even voor zich uit. Vast herkenbaar: 80% van de Florius klanten van 55 jaar en ouder denkt weleens aan zijn of haar toekomstige huis. Slechts een vijfde van hen heeft al concrete stappen gezet om dit te realiseren. De meest genoemde redenen? Ze willen graag in hun eigen omgeving blijven wonen, hun buitenruimte behouden óf vinden zichzelf nog te jong om aan de slag te gaan.

Steeds meer mogelijkheden

Toekomstbestendig wonen hoeft niet altijd verhuizen te betekenen. Met een paar kleine aanpassingen komen ze al een heel eind. Denk aan extra brede deurposten. Of het creëren van een mogelijkheid om op termijn op de begane grond te gaan wonen. Als ze gaan verhuizen, zijn er steeds meer woonvormen om uit te kiezen. Zo kunnen ze in een kangoeroewoning of hofje zelfstandig wonen, maar wel in de buurt van anderen. Voor de gezelligheid én een oogje in het zeil, mocht dat ooit nodig zijn.

Aan de slag

Florius financiert de meeste woonvormen voor 55-plussers. Sinds kort ook kangoeroe- en mantelzorgwoningen. En motiveert 55-plussers aan de slag te gaan met hun woonplan voor straks. Kijk op florius.nl/adviseurs/strakswonen. Daar vind je tips om het gesprek aan te gaan. En een gids voor de financiering van (niet-zo-standaard) woonvormen voor 55-plussers.

Dit artikel is gesponsord door Florius.