Vers van de pers: AMjaarboek 2022

Vers van de pers: AMjaarboek 2022

Het complete overzicht van de Nederlandse verzekeringsmarkt. Dat is kort samengevat de inhoud van het AMjaarboek 2022 dat recent van de drukpers is gerold.

Elk jaar in december publiceert AM het jaarboek met daarin elk marktsegment gedetailleerd uitgewerkt en in perspectief gezet door de redactie van AM. Onder meer zijn alle premiegegevens verzameld van de Nederlandse verzekeraars die hun financiële jaarresultaten moeten aanleveren bij toezichthouder DNB. Het boek biedt op brancheniveau inzicht in omzet en resultaten: wie zijn de grootste marktpartijen en wat hun resultaten zijn.

Naslagwerk in boekvorm

Het AMjaarboek is een naslagwerk in boekvorm en bevat de belangrijkste cijfers en feiten van de verzekeringsbranche per deelmarkt. De top 100 intermediairbedrijven, die in november bekendgemaakt is, staat ook in het jaarboek. Verder bevat het boek een overzicht van de marktaandelen van de levens-, schade- en natura-uitvaartverzekeraars, de (technische) resultaten en solvabiliteitscijfers van alle individuele maatschappijen en veel achtergrondinformatie.

Lees meer over

Redactie

Redactie