Stefan Bell (VCN): 'Wij zijn de one-stop-shop voor de adviseur'

Stefan Bell (VCN): 'Wij zijn de one-stop-shop voor de adviseur'
Stefan Bell (links) en Harrie-Jan van Nunen: “Adviseurs kunnen niet meer om ons heen. Wij zijn de verbindende factor.”

De klant verdient de best uitgeruste adviseur die er te krijgen is en wij willen deze adviseurs verbinden aan VCN. Aan het woord zijn Stefan Bell en Harrie-Jan van Nunen, respectievelijk verantwoordelijk voor VCN Verzekeringen en VCN HypotheekService. "Adviseurs kunnen bij ons terecht voor verzekeringen, hypotheken en kredieten, zowel in volmacht, provinciaal als op de beurs. Daarnaast zijn wij een kennis- en kwaliteitsvraagbaak, niet alleen intern voor onze eigen medewerkers, maar juist ook voor de adviseurs."

'Harrie-Jan is onze kennisgoeroe als het gaat om hypotheken. Is er een hypotheekvraagstuk bij het tv-programma Radar, dan zit Harrie-Jan aan tafel. Hij is betrokken bij het ontwikkelen van beleid en weet ook bij de juiste instanties hypotheekproblematieken aan te kaarten, zodanig dat er ook wat meegedaan wordt”, zegt Bell. “Diezelfde kwaliteit en datzelfde kennisniveau streven we ook na op het gebied van verzekeringen. We zijn bezig een kennisbank op te zetten. Adviseurs kunnen daar straks zelf in zoeken of ons bellen met hun kennisvraag.”

In Nuenen is inmiddels de Veldsink Academy verrezen waar medewerkers en adviseurs opgeleid worden. “Door het jaar heen organiseren we webinars en break-out sessies voor de aangesloten adviseurs en zo hebben we ook de VCN Summer school 2021. Daar wordt goed gebruik van gemaakt. Dus we doen al veel op kennisgebied, maar het kan nog beter en meer. Dat is de reden dat wij ook die kennisbank opzetten. Uiteindelijk willen wij onszelf neerzetten als de kennispartner.”

Samen ondernemen

Veldsink Groep en daarmee ook VCN is het grootste onafhankelijke intermediairbedrijf van Nederland en staat op een vijfde plek in de Top 100 intermediairbedrijven die jaarlijks door am: samengesteld wordt. Volgens Bell en Van Nunen neemt het bedrijf een unieke positie in doordat het niet alleen onafhankelijk is (lees: geen investeerders of gelieerd aan een verzekeraar) maar het is ook nog eens een familiebedrijf. “We werken landelijk en willen de beste zijn. Persoonlijk contact verliezen we daarbij niet uit het oog.”

Investeren in kennis en kwaliteit versterkt de positie van de adviseur”

“Wat ons ook uniek maakt is dat onze directies zelf ook adviseur zijn geweest. We verstaan de taal van de adviseur en houden van no-nonsense. Voor ons geen dure restaurants waar we afspreken met onze adviseurs, maar gewoon broodtrommel mee en een goed gesprek op kantoor of ergens in de buitenlucht, net zoals het uitkomt”, zegt Van Nunen. Bell: “Wij ondernemen samen met de adviseur. Dat betekent dat we goed naar elkaar luisteren, weten van elkaar wat we willen en waar we samen heen willen. En dat geldt ook voor onze eigen medewerkers.”

Verbinding

Een andere term die regelmatig valt tijdens het gesprek is ‘verbinding’. “Wij willen de verbindende schakel zijn tussen verzekeraars en geldverstrekkers enerzijds en de klant van de adviseur anderzijds. Zoals gezegd gunnen wij een klant de best uitgeruste adviseur. Onze uitdaging is dat de adviseur met al zijn vragen bij ons terecht moet kunnen en bij ons altijd de juiste verzekering, hypotheek of krediet voor zijn klant moet kunnen sluiten. Bovendien moet de adviseur ook complexe vraagstukken bij ons neer kunnen leggen. We weten allemaal dat sommige risico’s steeds lastiger te verzekeren zijn, dat het voor sommige doelgroepen lastig is om een hypotheek of krediet te krijgen."

"Onze taak is ervoor te zorgen dat de adviseur geen nee hoeft te verkopen. We zijn dus echt de one-stop-shop voor de adviseur, ook voor complexe zaken. We zijn er trots op dat wij de afgelopen vijf jaar als beste serviceprovider voor hypotheken en kredieten gewaardeerd zijn door onze collega’s. Wij zijn tegelijkertijd de enige in Nederland die voor hypotheken werkt op basis van ‘no cure, no pay’. Wij kunnen aan de verzekeringskant al heel veel in volmacht sluiten, zelfs Aegon gaat weer volmachten afgeven in het particuliere segment. Binnenkort sluiten we ook Quantum Leven aan en we zijn bezig met Corins”, vertelt Bell.

Visie en ambitie

Er vindt een enorme consolidatie plaats in de markt. “Een op de vijf partijen is te koop. Verzekeraars en private-equity-partijen nemen met diepe zakken geld kantoren over. Ook wij zijn in de markt voor overnames en worden benaderd door kantoren en adviseurs. Wij zijn naast de euro’s hét alternatief voor kantoren en adviseurs. Wij zorgen voor continuïteit, hetgeen goed is voor klanten, het personeel en daarmee de ondernemer. Wij zijn er om samen het bedrijf verder uit te bouwen en geloven echt in vergaande samenwerking. Bovendien willen we de beste zijn en blijven."

Wat ons ook uniek maakt is dat onze directies zelf ook adviseur zijn geweest”

"We blijven innoveren en voor de adviseurs zijn we een solide partij naar de toekomst met een uniek landelijk werkend distributienetwerk. Uiteindelijk hebben we hetzelfde belang en zijn wij alleen succesvol als ook onze adviseurs succesvol zijn”, aldus Bell en Van Nunen.

Dit artikel is gesponsord door VCN.