Beweging in financiële markt: noodzaak nieuwe functies hoog

Beweging in financiële markt: noodzaak nieuwe functies hoog
Nieuwe technologieën bieden zowel kansen als uitdagingen en drukken een grote stempel op de toekomst van de financiële branche.

De financiële markt is volop in beweging. Digitalisering en internationalisering zijn van grote invloed. De noodzaak om door te ontwikkelen naar een steeds meer gepersonaliseerde dienstverlening is hoog. Bepaalde functies verdwijnen, of vragen om andere skills en zelfs nieuwe functies rukken op. Wat nu? Stilstaan is geen optie.

In de financiële branche gaat er de komende jaren veel veranderen. Uit het onderzoek ‘Baan van de Toekomst: de financiële sector in 2030’ blijkt dat bijna de helft van de ondervraagden verwacht dat de functie die hij of zij momenteel bekleedt in 2030 niet meer bestaat.

Helft van ondervraagden verwacht dat zijn functie in 2030 niet meer bestaat”

Veel standaardwerk kan in de toekomst gedigitaliseerd worden. In de bankensector is deze ontwikkeling in de praktijk zelfs al zichtbaar.

Nieuwe technologieën bieden zowel kansen als uitdagingen en drukken een grote stempel op de toekomst van de branche. De noodzaak om door te ontwikkelen naar een steeds meer gepersonaliseerde dienstverlening is hoog. De financiële markt blijft continu in ontwikkeling, dus 'stilstaan is geen optie'.

Carrière maken op de financiële markt?

Ben je er nog niet helemaal uit welke kant je uit wilt of welke stappen je wilt zetten? Financiële opleider Lindenhaeghe heeft alle mogelijkheden op een rij gezet in een carrierewijzer en om je verder te helpen heeft de opleider ook een Carrière Match Test ontwikkeld. Hierdoor krijg je een inzichtelijk beeld welke opleidingen en baanmogelijkheden voor jou het meest geschikt zijn.

Bekijk ook de video want #stilstaanisgeenoptie:

Dit artikel is gesponsord doorLindenhaeghe.