AMweb
AMweb
‘VKG Portefeuille Match zorgt voor groei bij Verzekerings Collectief Kral Westen’

‘VKG Portefeuille Match zorgt voor groei bij Verzekerings Collectief Kral Westen’

In een markt die zich kenmerkt door vergrijzing, marges die onder druk staan, stijgende kosten voor vergunning en een op handen zijnde provisietransparantie op schadeproducten, is schaalgrootte nodig om te overleven. Als de wens dan ook nog is regionaal zaken te doen dan komt Portefeuille Match van VKG in beeld.

‘VKG Portefeuille Match zorgt voor groei bij Verzekerings Collectief Kral Westen’
Gerrit Smit: “VKG is een partij die ons serieus neemt, waar we onszelf kunnen blijven, die ons ontlast op het gebied van administratie en die met ons samen stappen zet om die groei te realiseren.”

Serviceprovider VKG heeft Portefeuille Match in de markt gezet voor aangesloten adviseurs die willen groeien of die hun portefeuille willen overdragen en daarbij kiezen voor een regionaal werkend advieskantoor waar hun klanten zich thuis voelen. Een van die partijen die kiest voor groei is Verzekerings Collectief in Emmen.

Zoektocht

“Mijn compagnon en ik waren al sinds 2017 bezig met een zoektocht hoe wij verder wilden met ons bedrijf. We stonden voor de keuze verkopen of een andere koers varen. Het is samen met VKG een andere koers geworden”, zegt Gerrit Smit, een van de directieleden van Verzekerings Collectief Kral Westen. “We hebben talloze mogelijkheden onderzocht, waaronder ook aansluiting bij landelijke partijen. Er was geen klik. Toen kwam ik Bianca Frans, accountmanager bij VKG, tegen op een receptie. Zij hoorde mijn verhaal aan en zei volgens mij moet jij eens met onze directeur Tom van der Geer gaan praten. Dat is gebeurd”, lacht Smit.

Wij zijn de enige speler die naast bemiddeling ook de financiering doet.

“Tijdens dat gesprek heb ik aangegeven waar wij naar op zoek zijn, en dat is groei, kwaliteit, goede backoffice en dat wij een sterke speler zijn en willen blijven. Dat leidde ertoe dat wij een samenwerking zijn aangegaan. VKG is een partij die ons serieus neemt, waar we onszelf kunnen blijven, die ons ontlast op het gebied van administratie en die met ons samen stappen zet om die groei te realiseren.”

Keuze brengt je groei

Smit is blij met de keuze voor VKG. “Die keuze voor VKG heeft ons in contact gebracht met een andere partij bij ons in de regio, namelijk Kral Westen. Wij willen beide hetzelfde, groeien, in de regio actief blijven, onze klanten nog beter van dienst zijn en onze medewerkers een goede toekomst bieden. Dat heeft ervoor gezorgd dat wij sinds 1 oktober 2020 nu door het leven gaan als Verzekerings Collectief Kral Westen met kantoren in Emmen, Ter Apel en Stadskanaal. Inclusief de makelaardij zijn we met 40 mensen actief in de regio Groningen en Drenthe.”

Kracht van VKG Portefeuille Match

Bianca Frans: “We werken met zes accountmanagers die heel Nederland bedienen en wij horen natuurlijk heel veel. Door dat nu allemaal te bundelen op dat platform hebben we overzicht en inzicht.”

VKG Portefeuille Match is ontstaan uit de behoefte om sneller en beter in kaart te hebben wanneer een assurantiekantoor zijn portefeuille wil verkopen en wanneer een assurantiekantoor juist wil groeien door portefeuilles over te nemen. “In het verleden kwamen wij vaak net te laat in beeld. Dan hoorden wij dat iemand zijn portefeuille wilde verkopen en vaak was er dan ook al een koper in beeld. Of waren we gewoon te laat doordat grote partijen portefeuilles opkopen”, vertelt Bianca Frans, accountmanager bij VKG.

“Zo ontstond het idee om een platform te ontwikkelen. We werken met zes accountmanagers die heel Nederland bedienen en wij horen natuurlijk heel veel. Door dat nu allemaal te bundelen op dat platform hebben we overzicht en inzicht”, zegt Bianca Frans.

“Portefeuille Match voorziet in een behoefte bij assurantiekantoren die hun portefeuille niet aan de hoogste bieder willen verkopen, maar juist willen onderbrengen bij een andere regionale speler. En omgekeerd natuurlijk ook. Kantoren die juist willen groeien en op zoek zijn naar een geschikte partij in de regio om die groei mee te realiseren”, vult Tom van der Geer aan, directeur van VKG. “Wij willen de 2.700 bij ons aangesloten adviseurs helpen hun groei te realiseren.”

VKG financiert de groei

Tom van der Geer: “Portefeuille Match voorziet in een behoefte bij assurantiekantoren die hun portefeuille niet aan de hoogste bieder willen verkopen, maar juist willen onderbrengen bij een andere regionale speler.”

De wens om een portefeuille over te nemen is één, maar het moet ook gefinancierd worden. In het verleden namen verzekeraars en banken die financiering voor hun rekening. “Dat gebeurt nu niet meer, omdat zij het pandrecht niet kunnen uitoefenen. Wij financieren deze portefeuilleovernames wel, waarbij de voorwaarde is dat de portefeuille door de boeken van VKG gaat”, zegt Van der Geer.

“Er is geen enkel bedrijf dat zelf over de middelen beschikt. Dat is waar wij in beeld komen. Wij zijn de enige partij die naast bemiddeling ook de financiering doet. Dat maakt VKG Portefeuille Match bijzonder!”

Dit artikel is gesponsord door VKG.