Lemonade zoekt Nederlands personeel voor 'first EU office'

Lemonade zoekt Nederlands personeel voor 'first EU office'

De Amerikaanse insurtech Lemonade heeft vacatures geplaatst voor verzekeringspersoneel in Amsterdam. De innovatieve woonverzekeraar kondigde vorig jaar al aan binnen afzienbare tijd de oversteek naar Europa te zullen maken. Met de aanbiedingen voor een office manager, senior product designer en een 'EU claims experience manager' lijkt Lemonade de keuze voor Nederland te hebben gemaakt.

“We’re looking for a highly motivated, customer-centric team leader to manage our claims experience team in our first EU office”, schrijft Lemonade in de functie-omschrijving. De nieuwe claims experience manager krijgt ook de verantwoordelijkheid voor de verdere personele uitbreiding van het team. “You’ll also hire the absolute best claims experience talent, and build relationships with other leaders in our EU office.”

Boost

Van de office manager verlangt Lemonade ervaring met de processen en verantwoordelijkheden binnen een Nederlands (verzekerings)bedrijf en uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels. In november vertelde Lemonade-CEO Daniel Schreiber de Europese markt te zien als de geboorteplaats van de moderne verzekeringsindustrie. Hij zei daarbij te hopen dat hun Europese investeerders AXA en Allianz de introductie niet als een bedreiging zien, maar als een ‘boost voor hun business.’

Artificial intelligence

Lemonade werd opgericht in 2016 en verkoopt woonverzekeringen voor huurders. Het bedrijf is sterk AI-gedreven, voor de verkoop en claimafwikkeling maakt Lemonade onder meer gebruik van bots. Een jaar na de introductie in New York claimde de verzekeraar al goed te zijn voor 25 procent van alle nieuwe woonverzekeringen aan huurders.

Bart van de Laak

Bart van de Laak

Hoofdredacteur AM